- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum și-au petrecut soții Ceaușescu ultima vacanță la mare. Cei doi au fost într-un sejur la Neptun

23 Jul, 18:33 • Lupu Alexandra
Ultima vară la mare a cuplului Ceaușescu. Cum și-au petrecut cei doi sejurul de la Neptun.
Cum și-au petrecut soții Ceaușescu ultima vacanță la mare. Cei doi au fost într-un sejur la Neptun

Ultima vacanță la mare a cuplului Ceaușescu a fost pe data de 15 iulie 1989, informează mediaflux.ro. Familia a mers în concediu în Eforie Nord, acolo unde avea un complex rezidențial.

Familia Ceaușescu, ultima vacanță la mare

Familia Ceaușescu și-a început ziua de 15 iulie 1989 într-un mod normal. Cei doi au stat la programul obișnuit de muncă, până la ora 17:00. Ulterior, au plecat cu elicopterul rezidențial pe litoralul românesc, la Neptun.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: S-a terminat cu grijile când mergi pe litoral! Iată 3 soluții unde poți să-ți ascunzi bunurile când vrei să intri în apă

Oficial, celebra familie și-a început concediul. Odată cu ei au plecat o mulțime de șoferi, bucătari, chelneri, menajere și așa mai departe. Aceștia au lucrat pentru ca perechea dictatorială să se simtă bine în vacanța din Neptun. Soții s-au cazat la casa de vacanță a Partidului Comunist, așa cum se întâmpla de fiecare dată. Iar aici, s-a mutat, practic, cam tot activul de partid și de guvern.

Acest lucru s-a întâmplat pentru că Nicolae Ceaușescu și-a desfășurat activitatea la malul mării. De mulți ani, soții nu mai ieșeau la plajă decât foarte rar. Au preferat tratamentele și băile de nămol.

Familia Ceaușescu era amatoare nu era amatoare de petreceri sau de mese copioase. Soții nu aveau mulți invitați. În vremurile bune, familia lui Nicolae Ceaușescu obișnuia să recite, minute în șir, fragmente din poeziile semnate de George Coșbuc, Vasile Alecsandri și Octavian Goga.

Familia Ceaușescu
Familia Ceaușescu

Încă din anii 1960, celebrul cuplu își petrecea verile pe litoralul Mării Negre, într-un complex rezidențial de aproximativ 100 de oameni. În tot acel timp, scafandrii asigurau perimetrul larg, pentru a se asigura că dușmanii din popor să nu se apropie de zona în care celebrul cuplu se relaxa.

În ultima vacanță, Nicolae Ceaușescu a fost reținut: a preferat să muncească chiar din biroul aflat în reședința estivală de serviciu. El a trecut în revistă documentele de stat și a elaborat prețioasele sale directive. În cele din urmă, programa diferite întâlniri. Pe de altă parte, după amiezele familiei erau pline. Cuplul susținea întâlniri de lucru care succedau una după alta.

Vezi și: Litoralul secolului 21! Sute de plaje din România nu au toalete. Cine este de vină?