- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum vor fi verificați bucureștenii dacă au plătit parcarea? Compania Parking va avea mașini dotate cu camere

20 Jan, 19:23 • Cornel Ghimeșan
Bucureștenii vor fi verificați „la sânge” în ceea ce privește plata parcării. Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat faptul că pe străzi vor circula mașini ale cumpaniei Parking, care vor fi dotate cu camere digitale care pot oferi date în timp real despre cine a plătit sau nu parcarea.
Cum vor fi verificați bucureștenii dacă au plătit parcarea? Compania Parking va avea mașini dotate cu camere

Începând cu săptămâna viitoare, bucureștenii vor fi verificați  dacă au plătit parcarea în Capitală, cu ajutorul maşinilor companiei Parking, care sunt dotate cu camere de filmat, conform viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Citește și: Incredibil! A moștenit peste 60 de milioane de dolari, dar renunță la toți banii și se călugărește

„Am digitalizat serviciul de Parking. Primele maşini full electrice, cu camere de filmat digitale, au venit în municipiul Bucureşti. Aceste maşini vor ieşi în stradă începând de săptămâna viitoare să vadă dacă aţi plătit parcarea”, a anunţat, vineri, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o postare pe Facebook.

În toamna anului precedent, Compania Municipală Parking a lansat pe SICAP două licitaţii care vizau achiziționarea de parcometre, iar valoarea lor totală estimată se ridica la 10.928.100 lei. De asemenea, licitația mai viza și achiziția de autoutilitare şi autoturisme în valoare estimată de 3.065.000 lei, respectiv:

  • 18 autoturisme cu motor electric,
  • o autoutilitară tip furgon cu rampă manuală din aluminiu,
  • un autoturism hibrid şi un autoturism cu motor electric capacitate mare.

Tot în toamna anului 2022, în luna septembrie, alte două licitaţii care vizau materiale de semnalizare şi soluţii de monitorizare şi verificare video, în valoare totală de până la 1.813.000 lei, au fost lansate în SICAP.

Parcarea digitalizată în București

Viceprimarul Stelian Bujduveanu declara la momentul respectiv că au început investiţiile pentru modernizarea și digitalizarea serviciului de parking. Acesta a subliniat că programul prevede ca locurile de parcare să fie monitorizate video, precum şi montarea de sisteme de monitorizare video pe maşinile Companiei Parking, care vor patrula în perimetrul parcărilor publice şi vor oferi informaţii în timp real asupra gradului de ocupare.

Parcarea în București
Parcarea în București

De asemenea, parcometrele vor avea un ecran tactil HD; platformă software configurabilă, care permite plata și prin intermediul tehnologiilor moderne – card bancar sau preplătit, telefon, ceas inteligent, Apple Pay, Google Pay, QR code.

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, va fi optimizată şi extinsă posibilitatea de plată digitală fie prin aplicaţie, fie prin sms, fie prin abonamente care pot fi integrate în instrumentele de plată oferită de telefon.

În parcările publice care permit acces controlat va fi eliminată interacţiunea dintre utilizator şi agentul constatator al Companiei de Parking. Vor fi montate bariere, dotate cu sisteme de plată digitală sau sisteme de monitorizare video.

Alte articole: Cum s-au cheltuit 25 de milioane de euro din banii publici pentru nimic?! CNAIR a aruncat banii pe fereastră pentru studii de fezabilitate inutile

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult