- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă de cutremur în România. Un nou seism periculos a avut loc în această dimineață

13 Sep, 05:09 • Bumbeneci Diana
Alertă de cutremur în România. Un nou seism periculos a avut loc în această dimineață

Cutremur în România, la primele ore ale dimineții. Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului a confirmat pe seismografe un seism ce a avut magnitudinea de peste 4 grade pe scara Richter.

Unde a fost resimțit ultimul cutremur

Conform INCDFP, mișcarea telurică a pământului a avut loc în zona seismică activă din Vrancea, locul în care anual se produc cele mai multe cutremure din România. De data aceasta, seismul s-a produs în Buzău, a avut intensitatea II și o magnitudine de 4.2 grade pe scara Richter, fiind raportat la o adâncime de 146 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea mai  multor orașe. Acesta a fost resimțit la 57 de kilometri Est de Brașov, 71 de kilometri Nord de Ploiești, 121 de kilometri Sud de Bacău, 125 de kilometri Nord de București, 133 de kilometri Vest de Brăila, 134 de kilometri Vest de Galați, 139 de kilometri Nord-Est de Pitești, 172 de kilometri Est de Sibiu, 190 de kilometri Nord de Ruse și 204 kilometri Sud-Vest de Iași.

cutremur
cutremur

Citește și:

Pensii 2023. Românii primesc noi vești. Ministrul Muncii anunță ce se întâmplă cu aceste venituri, de la 1 ianuarie

În ultimele zile, în zona seismică din Vrancea, în județele Vrancea și Buzău au avut loc mai multe cutremure cu magnitudini destul de mari. De la începutul lunii și până acum au fost raportate 10 seisme.

Pe 11 septembrie, seismografele de la INCDFP au raportat un cutremur cu magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter, produs la adâncimea de 131 de kilometri. A fost un cutremur resimțit, intermediar, produs la 82 de kilometri Est de Brașov, 98 de kilometri Sud de Bacău, 98 de kilometri Nord-Est de Ploiești, 111 kilometri Vest de Galați, 113 kilometri Nord-Vest de Brăila, 147 de kilometri Nord de București, 170 de kilometri Nord-Est de Pitești, 177 de kilometri Sud-Vest de Iași, 196 de kilometri Est de Sibiu și 212 kilometri Nord de Ruse.

Restul seismelor produse în această lună au avut media magnitudinilor de 3 grade pe scara Richter, multe dintre acestea fiind produse și la adâncimi mari, prin urmare nefiind periculoase.

Citește și:

Compania Națională Aeroporturi București anunță o nouă lovitură pentru românii care călătoresc cu avionul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult