- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cutremur în România, în dimineața zilei de 8 octombrie

08 Oct, 09:05 • Bumbeneci Diana
Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță un nou cutremur în România. Iată unde s-a produs și ce magnitudine a avut.
Cutremur în România, în dimineața zilei de 8 octombrie

Cutremur în România, în primul weekend din lună. O nouă mișcare telurică a pământului a avut loc în această dimineață, asta după ce ieri INCDFP anunțase încă un seism.

Date despre cutremur

Conform specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la ora 06:49:50 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, din județul Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea de 2.6 grade pe scara Richter. Seismul s-a raportat la adâncimea de 122 de kilometri.

Mai poți citi: Lovitură pentru români. Ce va face ANAF, cu datornicii din 2022

Cutremur în România, în dimineața zilei de 8 octombrie
Cutremur în România, în dimineața zilei de 8 octombrie

Cutremurul s-a produs în apropierea mai multor orașe. Acesta a fost resimțit la 78 de kilometri nord-est de Ploiești, 81 de kilometri est de Brașov, 109 kilometri vest de Brăila, 111 kilometri vest de Galați, 120 de kilometri sud de Bacău, 125 de kilometri nord de București, 156 de kilometri nord-est de Pitești, 190 de kilometri nord de Ruse, 196 de kilometri est de Sibiu și 199 de kilometri sud de Iași.

În ziua de 07 Octombrie 2022 la ora 12:00:15 (ora locală a României) s-a produs în Dobrogea, Tulcea un cutremur slab cu magnitudinea de 2.6 grade pe scara Richter, la adâncimea de doar cinci kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 56 de kilometri nord de Constanța, 96 de kilometri sud-est de Brăila, 107 kilometri sud-est de Galați, 177 de kilometri nord-vest de Varna, 219 kilometri est de București, 226 de kilometri est de Ploiești, 246 de kilometri est de Ruse, 249 de kilometri sud vest de Odessa, 249 de kilometri sud de Tiraspol și 260 de kilometri sud est de Bacău.

Conform seismologilor de la INCDFP, de la începutul lunii și până acum au avut loc opt cutremure, iar în luna septembrie s-au produs nu mai puțin de 21 de mișcări tectonice ale pământului.

Mai poți citi: Sigur nu știai. Acesta este aparatul care consumă cel mai mult curent în casa ta

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult