- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cutremur în România. Un nou seism a avut loc în Vrancea

22 Sep, 08:28 • Bumbeneci Diana
Un nou cutremur a avut loc în zona seismică din Vrancea. Este al doilea cutremur în doar 24 de ore, anunță Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România.
Cutremur în România. Un nou seism a avut loc în Vrancea

Cutremur în România, raportat de seismografele Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a avut loc în zona activă din Vrancea, în județul cu același nume și este al doilea în doar 24 de ore.

Unde a fost resimțit ultimul cutremur

În ziua de 22 septembrie 2022, la ora 00:12:39 (ora locală a României), s-a produs în Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea3 grade pe scara Richter. Seismografele au raportat cutremurul la adâncimea intermediară de 77 de kilometri. Din fericire, acesta nu a fost resimțit.

Ultimul cutremur din România s-a produs în apropierea mai multor orașe. Conform INCDFP, seismul a fost raportat la 82 de kilometri est de Brașov, 89 de kilometri sud de Bacău, 104 de kilometri nord-est de Ploiești, 115 kilometri vest de Galați, 119 kilometri nord-vest de Brăila, 155 de kilometri nord de București, 170 de kilometri sud-vest de Iași, 173 de kilometri nord-est de Pitești, 193 de kilometri est de Sibiu și 218km sud-vest de Chișinău.

Citește și: Conflictul ruso-ucrainean schimbă întreaga lume. Dolarul a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani

Cutremur în România. Un nou seism a avut loc în Vrancea
Cutremur în România. Un nou seism a avut loc în Vrancea

Conform statisticilor Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în luna septembrie au fost raportate 15 cutremure. Cele mai mari cutremure din septembrie au avut loc pe 11 și pe 13. Amândouă au fost raportate în zona seismică Vrancea, în județul Buzău. Un alt cutremur semnificativ a avut loc și în Muntenia. Conform INCDFP, pe 18 Septembrie, la 2022 la ora 20:55:25 s-a produs în Muntenia, în județul Dâmbovița, un seism mediu cu magnitudinea ml 4.1, la adâncimea de 25 de kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea mai multor localități. Acesta a fost resimțit la 47 de kilometri vest de Ploiești, 53 de kilometri nord-est de Pitești, 63 de kilometri sud de Brașov, 89 de kilometri nord-vest de București, 128 de kilometri sud-est de Sibiu, 143 de kilometri nord de Ruse, 156 de kilometri nord-est de Craiova, 199 de kilometri sud-vest de Bacău, 199 de kilometri vest de Brăila și 207 kilometri vest de Galați.

Mai poți citi: Armata Română recrutează soldați și gradați profesioniști și în 2022. Ce salariu are un recrut și care sunt condițiile pentru a deveni militar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult