- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dacia lansează o nouă mașină. Modelul cu dotări de top intră în producție la începutul anului 2024

03 Jul, 11:25 • Bocioacă Bianca
Dacia va lansa o nouă mașină, aceasta urmând să aibă cele mai bune dotări de până acum, însă va intra în producție abia de anul viitor.
Dacia lansează o nouă mașină. Modelul cu dotări de top intră în producție la începutul anului 2024

Dacia va lansa un noul model care va intra în producție începând de anul viitor. Este vorba despre a treia generație a modelului Dacia Spring, realizat la Mioveni. Potrivit surselor Adevărul, a fost deja creat primul autoturism din noua generație, iar mașina a ieșit de pe liniile de fabricație săptămâna trecută.

Citește și: Dacia Duster, în topul celor mai bune mașini 4×4! Mașina românească este considerată „suficientă pentru a aborda zonele sălbatice”

Dacia Duster va avea un nou model mai performant

Totuși, românii mai au de așteptat până când acest model va fi lansat oficial sau produs în masă. Noua mașina va fi lansată oficial la sfârșitul acestui an, în decembrie. Producția în masă a noii Dacia Duster va începe din 2024. Un oficial de la uzina Dacia din Mioveni a vorbit despre noile dotări ale mașinii.

Dacia Mioveni

Este vorba despre dotări mai bune decât până acum, care se regăsesc acum pe modelul Megane. Noua mașină va avea volanul încălzit, dar și camere video în spate și în față. Va avea mai mulți senzori noi și diverse sisteme de asistență pentru șoferi.

Citește și: Mai mulți români își vor putea permite să cumpere mașini electrice. Prețurile autoturismelor vor fi reduse considerabil în următorii ani

„O parte dintre dotările de vârf pe noul Duster se regăsesc pe modelul Megane. Modelul va avea numeroși senzori și multe sisteme de asistență, camere video față-spate și inclusiv volan încălzit”, spune un oficial din cadrul uzinei, potrivit sursei citate.

Dacia Duster este una dintre cele mai bine vândute mașini din Europa în 2022, aflându-se pe locul al doile în topul european. Anul trecut au fost vândute peste 197.100 unități. Totodată, este și cea mai produsă mașină la Mioveni, producția zilnică fiind reprezentată în proporție de 65% de mașinile model Duster.

Noua mașină va fi dezvoltată pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan0Mitsubishi, folosită pentru Renault Capture, Renault Clio și Mitsubishi ASX.