- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai mulți români își vor putea permite să cumpere mașini electrice. Prețurile autoturismelor vor fi reduse considerabil în următorii ani

01 Jul, 18:16 • Bocioacă Bianca
Europarlamentarul Vlad Gheorghe vine cu o veste formidabilă pentru români. Mai multe mașini electrice ar putea rula în curând pe străzile din țara noastră.
Mai mulți români își vor putea permite să cumpere mașini electrice. Prețurile autoturismelor vor fi reduse considerabil în următorii ani

Mașini electrice la prețuri acceptabile pentru români. În următorii ani acestea vor fi mai ușor de achiziționat în țara noastră, deoarece se vor ieftini considerabil. Iată de ce urmează să se întâmple asta.

Mașini electrice mai ieftine

Mașinile electrice sunt cu siguranță invenția secolului, fiind, totodată, soluția perfectă pentru problema poluării masive cu care planeta se confruntă în acest moment. Există mulți șoferi care își doresc un astfel de autoturism, fără emisii nocive pentru mediu și cu dotări de ultimă generație, dar prețul le taie entuziasmul multora dintre aceștia.

Citește și: Fabrică belgiană de baterii pentru mașini electrice la Galați. Investiția de un miliard de euro va crea 8.000 de locuri de muncă, într-un județ cu 10.000 de șomeri

Prețurile sunt destul de mari, putând ajunge la sute de mii de euro pentru modelele cele mai râvnite. Cu toate astea, europarlamentarul Vlad Gheorghe susține că în curând această situație se va schimba, iar mașinile electrice se vor ieftinii în anii următori, scrie substantial.ro.

Toate astea se datorează faptului că în Europa a fost deschisă o nouă fabrică de baterii integrate pentru mașini. Investiția care se ridică la 5,2 milioane de euro a fost făcută în Franța.

Totodată, există și o îmbunătățire la bateriile ce vor fi produse în noua uzină. O mașină electrică s-ar putea încărca într-un timp extrem de scurt – 80% în doar 12 minute. Asta înseamnă că singurul dezavantaj al acestui tip de vehicul, și anume autonomia redusă, va fi rezolvat.

Mașinile electrice pot fi alese în detrimentul celor cu motorc cu ardere internă din diferite motive. În primul rând, sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător, pentru că produc emisii de gaze cu efect de seră și nu poluează aerul în timpul funcționării.

Citește și: Premieră în România. Tot mai mulți români cumpără mașini electrice! Top 10 cele mai vândute electrice în 2023

Acestea sunt mai economice în exploatare, costul de alimentare fiind mai redus decât la cele care folosesc combustibili fosili. Eficiența energetică a motoarelor electrice este superioară, față de cele cu ardere internă, iar costurile de întreținere sunt mai mici, pentru că nu necesită schimburi regulate de ulei sau filtre.

Un alt avantaj îl reprezintă performanța și accelerația rapidă, dar și experiența de conducere silențioasă și confortabilă.