- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dacia se bucură de succes în 2023! Compania a anunțat vânzări record

10 Feb, 09:09 • Stefan Simion
Creștere semnificativă a vânzărilor mașinilor Dacia în 2023. Compania se bucură de un real succes de la începutul anului.
Dacia se bucură de succes în 2023! Compania a anunțat vânzări record

Vânzări record înregistrate de Dacia! Înmatriculările mașinilor se bucură de o creștere semnificativă încă de la începutul anului, citează observatornews.ro.

În Spania, vânzările au crescut cu 154%, în comparație cu rezultatele publicate la începutul anului trecut. Înmatriculările au crescut puternic, iar acest lucru se datorează inclusiv faptului că producția a fost accelerată. Piața auto din Spania are o mărire de 51% în ianuarie, dar cu toate acestea, volumul de producție este în continuare 25% mai mic decât perioada similară din 2020. Sandero a obținut o creștere cu 80% și este poziționat pentru a patra oară pe primul loc în clasament.

Datele prezentate sunt la fel de bune chiar și în Franța. Compania s-a poziționat pe locul trei, după Peugeot și Renault. În comparație cu cele două companii menționate, Dacia se bucură de o mărire de 54%, reușind să înregistreze cea mai mare urcare de volum.

Vezi și: A apărut clasamentul celor mai bine vândute mașini electrice. Dacia Spring se află pe locul 7 la nivel european

Dacia Sandero, mașina cu cele mai bune vânzări

Numărul înmatriculărilor mașinilor Dacia Sandero au crescut cu 86%. Modelul este cel mai bine vândut în luna ianuarie a acestui an, reușind să depășească Peugeot 208 și Renault Clio în Franța. Față de ianuarie 2022, creșterea este de 8,9%, dar în scădere cu 17% față de luna menționată a anului 2020, fiind considerată una dintre cele mai slabe perioade din 2014 încoace pentru Franța.

Dacia a înregistrat un avans de 22% în Italia, întrecând Sandero, care s-a clasat pe locul trei în clasament, după Fiat Panda și Jeep Renegade. Piața auto din Italia a urcat cu 19% încă din prima lună a anului curent.

Dacia
Dacia

Rezultatele prezentate sunt promițătoare pentru companie chiar și la nivel european. În 2022, Dacia s-a poziționat pe locul șapte într-un top de vânzări, având peste 48.000 de mașini înmatriculate doar în decembrie, conform datelor publicate de ACEA.

Compania a reușit să întreacă producția Skoda și Peugeot. Aceasta a înregistrat în 2022 cea mai mare creștere la nivel european (16%). Vânzările mașinilor Dacia au depășit numărul celor obținute de Opel, Fiat sau Citroen.

Citește și: Problemele întâmpinate de șoferul unei Dacia Spring nou-nouță: „Am parcat vehiculul cu un nivel de încărcare de 19%. Seara era doar 10%”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult