- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dacian Cioloș a avut parte de o întâlnire neașteptată. Președintele REPER a dat de un urs în pădure: „România este minunată și plină de surprize”

01 May, 22:33 • Lupu Alexandra
Dacian Cioloș nu se aștepta la asta! Președintele REPER a dat nas în nas cu un urs în timp ce se plimba prin Parcul Național Piatra Craiului.
Dacian Cioloș a avut parte de o întâlnire neașteptată. Președintele REPER a dat de un urs în pădure: „România este minunată și plină de surprize”

Dacian Cioloș a avut parte de o întâlnire neașteptată de 1 mai, atunci când s-a decis să meargă la o plimbare în Parcul Național Piatra Craiului. Concret, președintele REPER a dat de un urs în pădure, relatează aktual24.ro.

Dacian Cioloș s-a întâlnit cu ursul în pădure

Dacian Cioloș a relatat pe pagina personală de Facebook că, cu ocazia zilei de 1 mai, s-a gândit să meargă la plimbare în Parcul Național Piatra Craiului. Președintele REPER relatează că nu a fost singurul care s-a gândit la asta, pentru că pe parcursul plimbării sale, a dat nas în nas cu un urs. În încheierea poveștii, Cioloș spune că „România este minunată și plină de surprize”.

„Am zis sa profitam de ziua libera cu o plimbare prin imprejurimi, la Magura, in Parcul National Piatra Craiului.

Am descoperit ca nu eram singurii care s-au gandit la acelasi lucru.

L-am asteptat apoi sa plece linistit pentru ca noi eram acolo musafiri, in cel mai bun caz tolerati.

Romania este minunata si plina de surprize”, a scris Cioloș pe Facebook.

Citește și despre: Dacian Cioloş îl atacă pe Petre Daea şi vine cu o veste proastă pentru fermieri. Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutorul de la Comisia Europeană

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Săptămâna trecută, Guvernul României a propus triplarea numărului de urși care urmează să fie sacrificați în decursul unui an. Propunerea a fost lansată cu scopul de a controla „suprapopularea” speciei protejate. Cu toate acestea, grupurile de mediu nu s-au arătat mulțumite de idee. Propunerea are la bază o estimare făcută de Ministerul Mediului din România, care arată că numărul urșilor din țară este de aproximativ 7.500 – 8.000 de exemplare.

Din 2016 și până în 2021, țara a înregistrat 154 de cazuri în care oamenii au fost atacați de urși. Ministerul precizează că au fost 158 răniți și 14 morți. Propunerea prezentată de Guvernul României ar duce la împușcarea și uciderea a 426 de urși, în creștere de la 140, fiind numărul adoptat anul trecut. La ora actuală, directiva Uniunii Europene protejează 1.200 de specii, printre care se numără și ursul brun.

Vânătoarea de trofee este interzisă în România încă din 2016, dar cu toate acestea, țara a permis uciderea a sute de „urși deranjanți” la nivelul unui sistem de derogări. Barna Tanczos a apărat propunerea de a tripla numărul de urși care urmează să fie sacrificați, „pentru că au murit prea mulți oameni, pentru că am plătit prea mulți bani în compensații, pentru că atacurile sunt în creștere și este de datoria noastră să protejăm viața oamenilor”.

Ministrul Mediului a menționat că „extracția” se va face în conformitate cu orientările stricte și prin monitorizare. Cu toate acestea, grupurile de mediu trag un semnal de alarmă: propunerea „riscă să declanșeze o nouă procedură de infringement împotriva României pentru nerespectarea directivelor europene care protejează strict această specie”.

Vezi și: Dacian Cioloș îl dă de gol pe Petre Daea: plata subvențiilor pentru fermieri ar fi trebuit să înceapă de anul trecut. „Hazliul domn ministru Daea revine cu alte dovezi de incompetenţă”