- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dan Nica, noi modificări ale legislaţiei în Parlamentul European. „Preţurile vor scădea. Am făcut progrese în ceea ce priveşte sursele regenerabile”

13 Feb, 17:39 • Fundeanu Madalina
Europarlamentarul Dan Nica a făcut modificări ale legislaţiei în Parlamentul European, pentru susţinerea interesului naţional. Acesta a spus că prețurile la energie vor scădea și au fost făcute progrese în ceea ce priveşte sursele regenerabile.
Dan Nica, noi modificări ale legislaţiei în Parlamentul European. „Preţurile vor scădea. Am făcut progrese în ceea ce priveşte sursele regenerabile”

Europarlamentarul Dan Nica spune că a făcut noi modificări ale legislaţiei în Parlamentul European, ca şi alţi străini, pentru susţinerea interesului naţional, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Europarlamentarul Dan Nica a făcut modificări ale legislaţiei în Parlamentul European, pentru susţinerea interesului naţional

În Parlamentul European se pot modifica porţiuni din legislaţie, astfel încât să fie în interesul ţării respective, potrivit declarațiilor europarlamentarului PSD Dan Nica, coordonatorul Comisiei de energie din Parlamentul European.

„Să vă spun ce au obţinut românii, că dacă vrei să faci ceva pentru România, şi pentru români, poţi să faci în Parlamentul European. Poţi, asta vă spun eu, care am reuşit să şi modific, să şi schimb anumite prevederi astfel încât România să nu fie într-o situaţie dezavantajoasă.

Nemţii, spaniolii, italienii, francezii fac la fel şi ei, în sensul de a modifica legislaţia pentru ca condiţiile lor specific naţionale să nu-i ducă într-o situaţie mai proastă pentru cei care lucrează în economie, servicii, agricultură”, a spus europarlamentarul Dan Nica, marţi, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Ai mai putea fi interesat și de: Elvira Dumitrescu, femeia care a contribuit la cele mai mari lucrări din România. De meserie inginer minier, la 84 de ani muncește cu spor și dansează tango

Dan Nica, despre modificările legislaţiei în Parlamentul European, pentru susţinerea interesului naţional
Dan Nica, despre modificările legislaţiei în Parlamentul European, pentru susţinerea interesului naţional

În ceea ce privește sursele regenerabile de energie, Dan Nica spune că România a făcut progrese semnificative.

„Am făcut progrese în acest sens: scăderea perioadei de obţinere a autorizaţiei pentru a-şi monta oamenii pe acoperiş panouri solare, să poţi să faci un parc de panouri solare sau ferme eoliene, centrale eoliene.

Termenul de aprobare pentru proiectele fotovoltaice sau eoliene era de nouă ani şi l-am redus la un an şi şase luni sau nouă luni, în funcţie de capacităţi şi dimensiuni.

Termenul scade, iar utilizarea energiei fotovoltaice şi eoliene va permite ca în mixul de energie din România, preţurile să scadă”, a continuat europarlamentarul Dan Nica.

Vezi mai multe știri despre: Producătorii de zahăr din România, exasperați de importurile din Ucraina. Deși interzise prin lege, produsele ucrainene ajung pe rafturile magazinelor din țara noastră