- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dan Șucu vine cu argumente puternice! Tot ceea ce a construit nu va putea fi apărat de niciun politician!

26 Oct, 09:42 • Oprea Alina
Dan Șucu, Mobexpert și președintele Confederației Patronale Concordia susțin că niciun politician nu va putea să le reprezinte viitorul. Tot ceea ce au construit va vi apărat doar de ei!
Dan Șucu vine cu argumente puternice! Tot ceea ce a construit nu va putea fi apărat de niciun politician!

Dan Șucu este unul dintre cei care au reușit să fie recunpscut pentru modul său de a conduce un business. În România e mai greu să crezi că un business poate fi considerat „curat”, însă mediul de business românesc poate aduce surprize. Sunt foarte mulți antreprenori care au reuțit să își facă cuoscută povestea cunoscută prin intermediul afacerilor pe care le-au creat și să demonstreze că se poate face business în adevăratul sens al cuvântului și în România.

Fondatorul grupului Mobexpert și președinte al Confederației Patronale Concordia, Dan Șucu, a venit cu argumente asupra faptului că nu trebuie să uite niciodată cu să își apere afacerea și că trebuie să protejeze tot ceea ce a construit.

„Suntem aici pentru că ştim să construim şi am reuşit să construim ceva în viaţă. Am avut tenacitate, competenţă, dorinţa de a reuşi şi ce ne-am propus am realizat. Însă, unii dintre noi, de 30 de ani, alţii, de mai puţin, facem şi o greşeală majoră. Uităm că tot ceea ce am construit trebuie să fim în stare să şi apărăm pentru că nimeni nu ne apără. Nu poate pixul unui politician să reprezinte viitorul sau existenţa firmei tale. Tu trebuie să lupţi pentru ea. Tu ai creat-o şi e obligaţia ta să lupţi pentru ea.”, a declarat Dan Șucu pentru Gala CEO Awards 2023: Podcast Leaders, organizată de Business Magazin, potrivit Ziarul Financiar.

Citește mai multe despre: Gigi Becali a fost dat de gol! Șeful de la FCSB a încasat o lovitură de zile mari. Ce sumă uriașă de bani a pierdut din cauza lui Dan Șucu

Antreprenoriatul din punct de vedere al lui Dan Șucu

Dan Șucu este fondatorul grupului Mobexpert care a împlinit 30 de ani și are 2.100 de angajați, iar cifra de afaceri înregistrează 264 milioane de euro în 2022, fiind unul dintre cele 40 de branduri antreprenoriale din România care a reușit să treacă de suma de 1 miliard de lei cifră de afaceri. Antreprenorul fondator Mobexpert crede cu tărie în faptul că un business din România va funcțina aproape de perfecțiune doar dacă există mai multă tenacitate și dorință.

Dan Șucu -
Dan Șucu

Criza din 2009 este un moment cheie care a arătat cât de important și necesar este ca antreprenorii să își apere companiile, astfel, această nevoie de apărare a fost demonstrată în timpul crizei din anul 2009. Dan Șucu a venit cu completări pertinente asupra acestei situații, evidențiind cum în perioada respectivă cifra de afaceri scădea foarte mult, iar o situație de genul a fost neprevăzută pentru cei mai mulți dintre antreprenori, astfel că s-au văzut nevoiți să taie din salarii, costuri, dar și investiții.

„S-a ajuns la fundul sacului. Primul ministru de la vremea respectivă a hotărât că TVA-ul creşte de la 19% la 24%. Peste 100.000 de firme care erau deja pe marginea prăpastiei au fost împinse – firme medii, mari şi mici. Cine i-a apărat pe oamenii aceia? Nimeni.”, a declarat Dan Șucu, potrivit sursei citate.

Fondatorul Mobexpert spune că un antreprenor român, în ziua de astăzi, trebuie să priească în trecut și să înțeleagă naumite chestiuni, dar și să învețe din greșelile din trecut pentru a putea să aibă succes pe viitor. Deasemenea, acesta a adăugat faptul că antreprenorul este singurul care își poate apăra compania, însă cel mai important este ca antreprenorul să își propună asta.

„Ne-am propus vreodată să ne apărăm? Noi suntem oamenii care dacă ne propunem, o şi facem, dar nu ne-am propus. E foarte simplu.”, a adăugat Dan Șucu, conform sursei citate. 

Confederația Patronală Concordia reprezintă 15 dintre cele mai importante sectoare ale economiei naționale. De asemenea, aceasta are o contribuție de aproximativ 26% din PIB și un total de 330.000 de angajați în aproape 2.200de firme mari și mici.

„A doua este Ziarul Financiar/Business Magazin. Acestea sunt cele două lucruri de care avem nevoie ca să mergem înainte, să construim şi să ne apărăm ceea ce am construit deja.

Fondatorul Mobexpert spune că atunci când businessul ajunge la un anumit nivel, trebuie să dai ceva înapoi societăţii. „Atunci când porneşti o afacere e normal să te gândeşti la tine şi la familia ta, dar la un moment dat, dacă faci lucrurile bine şi ai şi puţin noroc, vine timpul în care te poţi gândi şi la societatea în care trăieşti şi poţi face bine şi multor altor oameni, aşa cum şi societatea ţi-a făcut ţie bine.”, a adăugat Dan Șucu.

Citește mai multe despre: Dan Şucu intră pe piața media prin Mediafax Group pentru şase milioane de euro. Adrian Sârbu va fi director general încă patru ani