- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dana Budeanu, atac dur la adresa profesorilor care intră în grevă. Ce salariu ar trebui să aibă un profesor debutant „Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță!”

17 May, 16:38 • Constantin Cristina
Dana Budeanu a ținut un discurs împotriva profesorilor care vor să declanșeze greva generală și se întreabă de ce profesorii nu au protestat pe perioada pandemiei, când școala a fost profund afectată, iar salariile sunt la fel chiar și pe cei care au obținut nota 10 la examene, iar cei nu
Dana Budeanu, atac dur la adresa profesorilor care intră în grevă. Ce salariu ar trebui să aibă un profesor debutant „Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță!”

Dana Budeanu atacă profesorii care vor să intre în greva generală și se întreabă de ce nu s-au revoltat în pandemie când școala a căzut, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Pretenția salarială pe care o au profesorii pentru a-și lua gândul de la grevă! „Greva înseamnă încetarea lucrului, nu se pun absenţe, nu se predă, nu se evaluează!”

Dana Budeanu, atac dur la adresa profesorilor care intră în grevă

„Profesorii au mai fost în grevă. Nu știu dacă vă amintiți 2 ani de zile încontinuu în care nu s-a făcut școală deloc, nici măcar online. Puteți fi în stare să dați vina pe absolut oricine. Majoritatea profesorilor nu au vrut să mai intre la clasă nici după aceea.

Eu sunt pentru pentru creșterea salariilor tuturor, nu numai în în educație și în sănătate și peste tot…pe merit! Nu este nicio problemă. Sunteți de acord să intre profesor evaluat cu șapte la clasă? Eu nu, ca părinte! Sunteți de acord să fie salarizat la fel un profesor evaluat cu șapte, cu unu evaluat cu 10? Eu nu sunt. Vreau să vă întreb de ce nu v-ați răsculat într-o grevă generală anul trecut, pe vremea asta? Că era dezastru!” a spus Dana Budeanu.

Dana Budeanu
Dana Budeanu

Tot ea se întreabă de ce profesorii care abia și-au luat examenele de titularizare nu sunt revoltați că primesc aceleași salarii cu cei care au luat note maxime.

„Niciodată! Cum să fie plătiți toți la fel? Dimpotrivă. Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță! Păi avem profesori eminenți, mulți! Învățători extraordinari. Nu sunt toți la fel. Cum nu contează? Păi atunci nu mai contează nicio notă nicăieri. Astea sunt criteriile de evaluare, asta este (n.r. nota la examenul de titluarizare). Vreau să știu și eu de ce profesorii nu au făcut grevă generală, cum au reușit să facă 2 ani de zile, când nu s-a făcut școală și când după aceea nu s-a vrut nici măcar recuperarea, care a fost chiar propusă de dl.

Câmpeanu, cu rămasul peste vară, nu s-a vrut? Ok, am înțeles, toată lumea e nemulțumită. Doar copiii noștri au de suferit, în particular. Însă de ce nu s-au făcut aceste manifestări, cu care sunt solidară? Foarte bine ieșiți în stradă! Mai ales acuma, înainte de examene. E beton! Nu o să se ajungă la niciun 70% la salariu și cai verzi. O să ajungă la un armistițiu!

Adică nu o să se oprească acum școala. Dar de ce nu ați realizat un astfel de demers în special în această domnie a domnului Iohannis, cu România Educată înfiptă în băț de 8 ani de zile, de ce nu s-a reușit un acord cu acest partid măreț numit PNL în acești ultimi ani 2019-2023?”, a mai spus Dana Budeanu.

Alte articole: Salarii profesori 2023. Scandal uriaş, sindicaliştii din Educaţie ameninţă cu greva generală