- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Daniel Balaci, directorul Transelectrica, anunță marile proiecte privind sistemul energetic. „Investim, reparăm, avem foarte multe proiecte în desfășurare”

29 Apr, 18:21 • Fundeanu Madalina
Directorul Transelectrica prezintă strategiile pentru dezvoltarea sectorului energetic. În ceea ce privește rețeaua de transport, Daniel Balaci spune că se fac investiții și reparații.
Daniel Balaci, directorul Transelectrica, anunță marile proiecte privind sistemul energetic. „Investim, reparăm, avem foarte multe proiecte în desfășurare”

Daniel Balaci, directorul Transelectrica, a fost prezent în cadrul proiectului RO 3.0, summitul „Restart & Repower România – Noua strategie energetică şi de dezvoltare”. Acesta a discutat despre cele mai importante planuri pe care le are în ceea ce privește sistemul energetic, infomrează Antena 3 CNN.

Directorul Transelectrica prezintă strategiile pentru dezvoltarea sectorului energetic

„Ca de obicei, o emisiune extrem de interesantă, cu un subiect extrem de interesant pentru toți beneficiarii unei astfel de strategii energetice, strategie care e clar că trebuie să aibă ca ipoteză și o strategie economică în viitorul apropiat.

Fără aceste două strategii mari, de bază, de securitate energetică și economică a țării, nu cred că vom putea dezvolta un sistem energetic, o rețea de transport capabilă să răspundă viitorului care se pare că este destul de provocator.”, a transmis Daniel Balaci, directorul Transelectrica.

Ai mai putea fi interesat și de: Se deschid primii kilometri din Autostrada Moldovei A7. Sorin Grindeanu: „În acest moment sunt în diverse stadii de construcție toate cele 13 loturi”

Transelectrica
Transelectrica

În ceea ce privește rețeaua de transport, Daniel Balaci spune că se fac investiții și reparații pentru dezvoltarea Transelectrica. De asemenea, acesta a transmis că sunt în defășurare numeroase proiecte și deja încep să apară rezultatele. Recent, a fost inaugurată linia Porți de Fier – Reșița, ce a fost începută cu mulți ani în urmă.

„Despre rețeaua de transport… Da, așa este, investim, reparăm, avem foarte multe proiecte în desfășurare, proiecte care se regăsesc și în actualizarea planului de dezvoltare al Transelectrica pe următorii 10 ani, plan de dezvoltare aflat în discuție pe site-ul companiei. Și așteptăm observații din partea tuturor, pentru că lucruri de îmbunătățit încă mai sunt.

Sunt imagini foarte frumoase pe fundal cu aceste lucrări care se fac în rețeaua de transport. De curând, am avut ocazia să inaugurăm o linie nouă, o linie deosebit de importantă pentru sistem, linia Porți de Fier – Reșița, linie începută cu foarte mulți ani în urmă”, a mai declarat Daniel Balaci, Director Mentenanţă, Exploatare, Dezvoltare Reţea CNTEE Transelectrica S.A.

Vezi mai multe știri despre: Cine e inginerul român care a creat sistemul revoluționar de încărcare a mașinilor electrice. Iată cum te ajută să economisești