- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se deschid primii kilometri din Autostrada Moldovei A7. Sorin Grindeanu: „În acest moment sunt în diverse stadii de construcție toate cele 13 loturi”

29 Apr, 12:15 • Bumbeneci Diana
Ministrul Grindeanu: Primii kilometri din Autostrada Moldovei (A7) se vor deschide în august. Vor fi 14 kilometri pe lotul 2, Mizil-Pietroasele construit de Coni-Trace.
Se deschid primii kilometri din Autostrada Moldovei A7. Sorin Grindeanu: „În acest moment sunt în diverse stadii de construcție toate cele 13 loturi”

Vești excelente pentru românii care așteaptă autostrada A7: Primii kilometri din Autostrada Moldovei (A7) ar urma să fie deschiși la sfârșit de iulie, început de august, susține ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

A7 prinde tot mai mult contur

Oficialul a verificat secțiunea Ploiești-Buzău. Ministrul Grindeanu s-a referit la jumătate din lotul 2 Mizil-Pietroasele, 14 kilometri ai asocierii româno-bulgare Coni-Trace. Lotul 1 Ploiești (Dumbrava) – Mizil are o lungime de 21 km., iar asocierea Pizzarotti-Retter este la aprox. 60 % cu termen de finalizare în această toamnă (termenul inițial era luna aprilie 2024, prelungit pentru octombrie). Lotul 2 Mizil -Pietroasele/Costești are o lungime totală de 28 km., și trebuie finalizat, conform termenului extins tot în această toamnă.

,,Pot să anunț, din câte văd și din ce am vorbit cu constructorii, probabil că la sfârșit de iulie, început de august probabil că vom circula pe primii kilometri din Autostrada A 7, mă refer la 14 kilometri pe lotul 2. ” – Sorin Grindeanu.

Nu se va putea circula pe autostradă completă de la Ploiești la Buzău în 2024 pentru că de-abia au început lucrările pe lotul 3 Pietroasele-Buzău (14 km. lotul Nurol).

Vezi și: Autostrada A1 Sibiu-Pitești prinde contur. Au apărut noi imagini cu Pasajul Bascov pe lotul 5 Pitești-Curtea de Argeș. Când se închide circulația din cauza lucrărilor

Autostrada Moldovei A7
Autostrada Moldovei A7

,,Evoluție bună pe aproximativ 50 de kilometri din sectorul de Autostradă Ploiești- Buzău (63,25 km).
Pe Lotul 1 Dumbrava – Mizil (21 km) stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 60% și pe Lotul 2 Mizil- Pietroasele (28,35 km) stadiul fizic a depășit 61%. În special constructorii români care lucrează pe cele două loturi sunt foarte bine mobilizați, ceea ce demonstrează că abordează cu seriozitate această construcție.

Pentru Lotul 3 Pietroasele- Municipiul Buzău constructorul turc a început deja lucrările preliminare pentru construcția celor 13,9 km. În acest moment sunt în diverse stadii de construcție toate cele 13 loturi/tronsoane ale A 7, Ploiești – Pașcani. Până la sfârșitul acestui an, potrivit termenelor contractuale, primele 2 Loturi din Ploiești- Buzău vor fi date în circulație.” – Sorin Grindeanu.

Ministrul Grindeanu a promis toți cei 82 de km. dintre Buzău și Focșani (4 loturi), deși constructorrul  a spus că ,,speră” să le termine.

Citește și: Cea mai așteptată autostradă din România primește finanțare. Marcel Ciolacu: „Sunt în jur de 4-5 miliarde de euro”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult