- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare

23 May, 23:35 • Constantin Cristina
Fostul ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov este băgat la răcoare pentru 6 ani de închisoare. Motivele arestării.
Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor din România, s-a predat autorităților italiene, după ce era căutat la nivel mondial, iar autoritățile din România au emis un mandat de arestare european, a transmis ziarul II Mattino.

Citește și: CAZ ȘOCANT! Cât a fost dispusă o pensionară să plătească pentru a-și asasina fiica. Adevăratul motiv pentru acest plan diabolic

Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare

Vâlcov era căutat de Poliția Română, după ce a fost dat dispărut. Într-un final, fostul ministru s-a predat din localitatea Portici, provincia Napoli din Campania, având de executat o condamnare de șase ani pentru trafic de influență și spălare de bani.

„Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliţiei Române, secțiunea „Persoane urmărite”.

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov

Darius Vâlcov și-ar fi deschis o bancă în Italia. Valeriu Matei, fost viceprimar al orașului Slatina în timpul mandatului fostului ministru, susține că fostul edil și ministru și-a deschis în Italia o afacere în domeniul financiar.

„Eu i-am transmis cu mai mult timp înainte să aibă grijă unde să fugă, pentru că vine pedeapsa. Condamnarea e justă, dar nu se stârpește corupția cu condamnarea lui Vâlcov. Darius nu e nici măcar un mic tentacul din caracatița asta. Nu este normal ca toți condamnații să poată să plece și să trăiască liniștiți în străinătate.

Dar, probabil, statul italian a găsit un mod să facă rost de bani. Despre Darius Vâlcov, ce să vă spun? E bancher băiatu’, și-a făcut bancă în Italia. De fapt, nu e chiar bancă, e fond d-ăla nebancar și dă bani cu împrumut. Știu mai multe despre ce face el acolo, dar nu dau din casă. Ce pot să vă spun e că a fost șmecher în România, acum e șmecher și peste hotare”, a declarat Valeriu Matei pentru Fanatik.

Acesta prefigurează cu domiciliul în Slatina, județul Olt, însă informațiile arătau că acesta ar fi plecat de mai mult timp în Italia. Vâlcov are 46 de ani și se află în acest moment la Comisariatul de Poliție din Portici-Ercolano.

Alte articole: Un român a fost despăgubit de poliția din Amsterdam cu 35.000 de euro. Care sunt motivele