- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Data la care vor intra pensiile majorate în ianuarie a fost anunțată! Toți pensionarii trebuie să știe asta!

19 Dec, 10:45 • Oprea Alina
Pensiile majorate sunt pregătite a fi virate pensionarilor în ianuarie 2024, însă nimeni nu știe exact data. Așadar, Daniel Baciu, Președintele Casei Naționale de Pensii, anunță data la care vor intra pensiile!
Data la care vor intra pensiile majorate în ianuarie a fost anunțată! Toți pensionarii trebuie să știe asta!

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a făcut un anunț important pentru toți pensionarii înainte de sărbători.

”Începând de duminică se tipăresc taloanele de pensii aferente lunii ianuarie 2024 care includ creșterea valorii punctului de pensie de la 1.785 lei la 2.032 lei și creșterea indemnizației sociale de la 1.125 lei la 1.281 lei.

Suntem în grafic datorită eforturilor făcute de către colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice pentru a finaliza acest proces de tipărire, în această săptămână a taloanelor, ca ulterior să fie predate către CN Poșta Română, astfel încât, începând cu data de 3 ianuarie 2024 beneficiarii noștri să primească pensiile majorate”, a anunțat Daniel Baciu, conform celor comunicate de Antena3.

”Vreau să dau asigurări tuturor pensionarilor că există fondurile necesare în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 atât pentru majorarea cu 13,8% din ianuarie, cât și pentru recalcularea prevăzută de noua lege a pensiilor pentru luna septembrie.

Vă doresc tuturor sărbători fericite și liniștite!!”, a mai comunicat președintele CNPP pe o rețea socială, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Românii trăiesc cu pensii de 1.125 lei/lună! Cea mai mare pensie este în valoare de 94.000 de lei!

PENSII 2024.
PENSII 2024.

Noua Lege a Pensiilor intră în vigoare la data de 1 septembrie 2024!

Noua lege, care a fost adoptată la votul final în noiembrie, va intra în vigoare în principiu în septembrie 2024, însă o parte din prevederi se aplică deja din 1 ianuarie.

Legea pensiilor a fost publicată luni în Monitorul Oficial și prevede, printre altele, două majorări, creșterea vârstei de pensionare și bonusuri.

În plus, Legea 360/2023 vizează eliminarea inechităților dintre beneficiarii sistemului public de pensii, în vederea restabilirii încrederii în acest sistem.

De principiu, legea va intra în vigoare pe 1 septembrie 2024, însă unele prevederi se vor aplica de la începutul anului.

Prevederile din Lege care se aplică de la 1 ianuarie 2024:

– pensiile se indexează cu rata inflației, de 13,8%

– românii pot alege să lucreze peste vârsta de pensionare, până la 70 de ani

– majorarea punctului de pensie cu 13,8 %, adică până la valoarea de 2.032 de lei. Astfel, valoarea punctului de referință va fi 81 de lei

– termenul de contestare a deciziilor Caselor teritoriale de pensii va fi de 45 de zile; potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Simona Bucura Oprescu, anunțul momentului despre sporuri, pensii și salarii. „Românii își vor primi drepturile”