- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii trăiesc cu pensii de 1.125 lei/lună! Cea mai mare pensie este în valoare de 94.000 de lei!

18 Dec, 08:34 • Oprea Alina
Pensiile reprezintă o problematică pentru români, aceștia trăind și cu o sumă de 1.125 lei lunar. Din păcate, aceștia trebuie să înțeleagă că a lucra „la negru” nu înseamnă că se ia în calcul și contribuția la stat. Cea mai mare pensie este de 94.000 de lei!
Românii trăiesc cu pensii de 1.125 lei/lună! Cea mai mare pensie este în valoare de 94.000 de lei!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a comunicat, recent, în legătură cu pensiile, câți pensionari români vor încasa pensia minimă de 1.125 de lei lunar. Cea mai mare pensie din România va fi în valoare de 94.000 de lei pe lună.

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari.

Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, conform Antena3.

La polul opus se află o pensie de 1.125 lei, fiind cea mai mică din România.

Ai putea fi interesat și de: Tipărirea taloanelor cu noile pensii întârzie. Șeful Casei de Pensii a dat explicații

Pensii de 1.125 lei lunar pentru mulți pensionari

„1.200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment”, a declarat Simona Bucura Oprescu la Prima TV, conform celor comunicate de sursa citată.

pensii
pensii

Ministrul Muncii a menționat că foarte mulți români nu înțeleg ât de important este să aibă contribuțiile sociale plătite la bugetul de stat. Aceștia trebuie să aibă la cunoștință faptul că nu este în regulă să muncească „la negru”.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anunțat data la care vor intra sumele în luna ianuarie 2024.

În luna ianuarie vor fi două zile libere, precum și în decembrie, însă s-a comunicat faptul că acestea vor fi virate în timp, după data de 3 ianuarie 2024.

„În anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani! (…)

Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români”, a declarat Simona Bucura-Oprescu într-o conferinţă susţinută în comuna Recea, conform sursei citate.

„În ianuarie, acestea vor crește, vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8% și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum. Am văzut declarațiile panicarte, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă, pe de o parte, creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea.

Pe de altă parte, în ceea ce privește modul în care agențiile de rating și alte instituții care sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă în România, în mediul economic, în ceea ce privește partea de buget de stat, de politici macroeconomice, este foarte important să fim responsabili și să nu facem declarații care nu se regăsesc în realitate și care sigur produc efecte negative”, a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, majorările vor fi cu 13,8% pentru români.

Ai putea fi interesat și de: Pensii 2023. Ce se întâmplă cu plata pensiilor în perioada următoare. Marcel Boloș: „Nu se pune problema lipsei de bani. Avem fonduri pentru ca să le putem asigura”