- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De Buna Vestire se mănâncă pește. Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o masă cu peşte, în post, după ce au fost raportate creșteri de peste 30%

24 Mar, 14:21 • Bumbeneci Diana
Peştele lipseşte în acest an de pe mesele multor români, asta din cauza prețurilor ieșite din comun. Cât trebuie să plătească o persoană pentru o singură porție.
De Buna Vestire se mănâncă pește. Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o masă cu peşte, în post, după ce au fost raportate creșteri de peste 30%

Preţul pe kilogram de pește a crescut cu 30% faţă de anul trecut. La ora actuală, țara noastră este printre ultimele din Uniunea Europeană la consumul acestui aliment, deşi acesta este unul dintre cele mai sănătoase şi hrănitoare. Mulți români se tem să cumpere din cauza prețurilor, anunță Antena3.

Cât costă peștele în post

Mai mulți români aleg de foarte multe ori să cumpere pește congelat pentru că prețurile sunt mai mici la acesta. În același timp, unii oameni mai în vârstă susțin că sunt nevoiți să taie alte produse de pe lista de cumpărături pentru a-și putea cumpăra pește pentru mâine, când este prima dezlegare la pește din acest post.

Ai mai putea citi și: Vor fi obligați românii să renunțe la carne și să consume doar insecte? Petre Daea a răbufnit! „Saturi stomacul cu ceea ce îi este necesar”

pește
pește

Potrivit ultimelor analize realizate, prețurile au crescut cu aproape 30% față de anul trecut, astfel că pentru un kilogram de păstrăv putem să plătim aproximativ 36 de lei, iar pentru un kilogram de doradă putem să plătim chiar și 49 de lei. În cazul peștelui eviscerat, prețurile cresc, iar în piețe, acolo unde peștele poate fi eviscerat pe loc se percep costuri.

Țara noastră se află la coada Europei în ceea ce privește consumul de pește în principal din cauza prețului acestuia. Astfel că, potrivit statisticilor, un român consumă în medie pe an 7 kilograme de pește, în timp ce media Uniunii Europene este de peste 22 de kilograme de consum de pește pe cap de locuitor.

Citește și: Cât vor plăti românii de Paște pentru carnea de miel cumpărată de la Carrefour, Lidl sau Kaufland

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult