- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De câți bani ai nevoie dacă vrei să faci nunta pe plajă în România. Românii scot suma din buzunar fără să stea pe gânduri

17 Jun, 19:21 • Lupu Alexandra
Vrei să faci nunta pe plajă în România? Iată cât te costă.
De câți bani ai nevoie dacă vrei să faci nunta pe plajă în România. Românii scot suma din buzunar fără să stea pe gânduri

Tot mai mulți tineri sunt interesați să facă nunta pe plajă în România. Organizatorii de nunți pe litoral spun că locurile sunt limitate, tocmai pentru că agenda este plină. În ciuda faptului că taxa cerută de primărie este mare, românii sunt dispuși să plătească orice sumă pentru a avea o nuntă așa cum își doresc, spune cancan.ro.

Cât costă nunta pe plajă

Ceremoniile în aer liber sunt permise de trei ani în România. Cu toate acestea, românii trebuie să știe că există anumite reguli pe care trebuie să le respecte, dacă își doresc să facă nunta pe plajă. De exemplu, cine vrea să facă ceremonia la mare, dar nu locuiește în Constanța, trebuie să dețină viza de flotant sau să convingă ofiţerul stării civile din oraşul lui să îl însoţească pe plajă. Tot mai mulți români aleg să facă nunta pe plajă în țară.

Citește și: Vacanţe 2023: 8 semne care te trimit de pe plajă direct la spital. Mare atenţie la insolaţie!

Ana şi Aurel au decis să se căsătorească pe plajă, după 10 ani de relație. Viitoarea mireasă a povestit că ea şi partenerul său au foarte multe amintiri la mare. Cea mai frumoasă zi a vieții lor nu se putea desfășura în altă parte.

„Suntem crescuţi aici în Constanţa şi automat avem foarte multe amintiri pe plajă. Ne-am dorit să fie ceva diferit faţă de ceea ce ar fi fost la primărie sau la casa căsătoriilor”, a spus viitoarea mireasă pentru Observator.

„Mi se pare un moment mai special şi un spaţiu diferit, cum a zis şi Ana, mai relaxant”, a completat mirele.

Nunta pe plajă
Nunta pe plajă

Oficierea căsătoriei pe plajă include o taxă percepută de primărie, de 2.000 de lei. Pe lângă suma menționată, mirii trebuie să mai achite și banii necesari pentru amenajarea locului. Un organizator de evenimente se poate ocupa de acest aspect. Cheltuielile acoperă decorul, mâncarea pentru invitați și florile în cele mai multe dintre oferte. Pentru un astfel de eveniment, românii preferă stațiunile Mamaia, Năvodari, Olimp şi Vama Veche.

„Tot ce ţine de eveniment este inclus în pachetele noastre, mâncare, băutură, servicii extra, candy bar.

Astfel, ei trebuie să se ocupe doar de detaliile cele mai simple, cum ar fi să-şi aleagă ţinutele, muzica”, a explicat Loredana Florea, organizator evenimente pentru sursa citată.

Vezi și: Revoltă la Mamaia! Operatorii de plajă lansează acuzaţii dure: „Au explodat şi suntem în ilegalitate”