- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De ce nu e bine să ții prea multe prosoape în baie. Cele mai mari pericole la care te expui dacă le depozitezi în această încăpere

23 Sep, 21:16 • Stefan Simion
În baia oricărei locuințe găsești întotdeauna cel puțin două-trei prosoape. Însă nu puțini sunt aceia care țin în baie mult mai multe prosoape decât folosesc în mod obișnuit, lucru nerecomandat de specialiști.
De ce nu e bine să ții prea multe prosoape în baie. Cele mai mari pericole la care te expui dacă le depozitezi în această încăpere

Nimeni nu folosește, în general, mai mult de două, maximum trei prosoape odată. Specialiștii spun, de altfel, că nici nu este recomandat să ținem prea multe prosoape în această încăpere dacă nu este necesar.

De ce nu e bine să ții prea multe prosoape în baie

Băile obișnuite au, în cele mai multe cazuri, dimensiuni reduse, ceea ce favorizează umiditatea.

Dacă aveți nevoie doar de unul sau două prosoape la un moment dat, atunci prosoapele suplimentare nu trebuie să fie depozitate în baie”, spune organizatorul profesionist Alison Lush, potrivit The Spruce. Ea recomandă păstrarea prosoapelor pe rafturile din spălătorie sau în debara.

Alți experți în organizarea casei și în curățenie atrag atenția asupra faptului că prosoapele ținute în baie pot mucegăi.

Deoarece băile sunt atât de predispuse la umiditate, păstrarea prosoapelor în încăpere poate duce la mucegai, mucegai și țesături mirositoare”, spune Kathy Cohoon, de la Two Maids. Ea adaugă că, datorită acestor factori, este recomandat să schimbi prosoapele pe care le folosești des.

Cele mai mari pericole la care te expui dacă depozitezi prosoapele în baie

Lily Cameron, supervizorul de curățenie de la Fantastic Services, este de acord cu raționamentul referitor la motivul pentru care prosoapele ar trebui să fi păstrate în alte locuri decât în baie.

Germenii pot călători, de asemenea, pe diferite suprafețe și obiecte din baie atunci când trageți apa la toaletă. Băile oferă un teren de reproducere perfect pentru aceste ciuperci și germeni, iar prosoapele sunt deosebit de sensibile la acestea”, explică specialista.

Citeste si Prețul cerut pentru garsoniera din Cluj de 16 mp care este cât un coteț de găini! „Dacă intră un țânțar la baie trebuie să stai la rând”

prosoape

Folosirea prosoapelor de baie curate care au fost depozitate în baie vă poate expune cu ușurință la niveluri ridicate de bacterii având în vedere de câte ori pe zi se trage apa la toaletă.

Când trageți apa la toaletă, știm că pana de aerosoli poate călători până la 1,6 metri în orice direcție și cel puțin 1,5 – 2 metri cu toaletele cu debit redus. Aceste bacterii și virusuri se pot depune pe prosoape și pot rămâne în viață zile sau săptămâni. Dacă vă uscați mâinile sau vă ștergeți fața cu un prosop contaminat, v-ați putea îmbolnăvi”, spune microbiologul de mediu Dr. Kelly Reynolds, potrivit House Digest.

Iar contaminarea cu bacterii a prosoapelor nu este singura problemă. Din cauza nivelului ridicat de umiditate din aer de la duș și de la apa curentă, prosoapele sunt predipuse la acumularea de mucegai.

Prosoapele trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi un dulap de lenjerie sau un dulap. Dacă nu aveți spațiu în aceste zone, luați în considerare posibilitatea de a le depozita într-un coș sau într-o coșuleț într-o încăpere mai puțin umedă, cum ar fi un dormitor sau un dulap din hol. Dacă trebuie să le păstrați în baie, cea mai bună practică este să le depozitați într-un dulap sau într-un recipient bine acoperit”, spune Cameron.

Citeste si Trucul care îți poate ușura viața! Ai nevoie doar de un prosop, iar mașina ta de spălat rufe devine și uscător. Iată ce pași trebuie să urmezi

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult