- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De interes pentru toți românii care stau la bloc! Care este perioada maximă în care poți găzdui o persoană, fără să o treci la întreținere

14 Jan, 19:23 • Fundeanu Madalina
Cât timp poți găzdui o persoană fără să o treci la întreținere. Toți rezidenții unui bloc sunt obligați să respecte legea atunci când găzduiesc pe cineva în locuință pentru o perioadă mai lungă.
De interes pentru toți românii care stau la bloc! Care este perioada maximă în care poți găzdui o persoană, fără să o treci la întreținere

Românii care stau la bloc trebuie să știe acest lucru. Legea spune clar care este perioada maximă în care poți găzdui o persoană, fără să o treci la întreținere, conform celor transmise de capital.ro.

Cât timp poți găzdui o persoană fără să o treci la întreținere

Există o perioadă maximă în care poți găzdui o persoană în locuință, fără să o treci la întreținere. Toți rezidenții unui bloc sunt obligați să respecte legea atunci când găzduiesc pe cineva în locuință pentru o perioadă mai lungă.

Numărul de persoane care locuiesc într-un apartament reprezintă un element esențial și necesar pentru a determina în mod corect valoarea întreținerii.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1588 din 2007, deținătorii de locuințe sunt obligați să raporteze numărul de persoane care rezidă într-un apartament pentru o perioadă mai lungă de 15 zile într-o lună.

Prin urmare, conform legii, costurile de întreținere sunt distribuite proporțional cu numărul de persoane rezidente permanente și temporare într-o clădire.

Te-ar mai putea interesa și: București, printre orașele cu cel mai aglomerat trafic din lume. Oamenii au pierdut 150 de ore în trafic în 2023 din cauza aglomerației

întreținere la bloc
întreținere la bloc

Legea Asociației de Proprietari 2024 indică limpede ce drepturi și obligații au cei care stau la bloc, dar și ce sume trebuie să plătească, de fapt. Legea Asociației de Proprietari 2024 trebuie consultată de oricine locuiește la bloc. Astfel, veți afla ce fel de obligații aveți, dar și de ce drepturi beneficiați.

Legea Asociației de Proprietari 2024. Ce presupune

Nu sunt puține momentele în care ne întrebăm de ce trebuie să plătim anumite sume la bloc. Această lege vine să lămurească toate aspectele conviețuirii.

Cei care stau la bloc trebuie să știe că pot semnala neregulile consiliului de administrație sau chiar autorităților, dacă este cazul, precizează fanatik.ro.

Proprietarii de apartamente trebuie să achite lunar întreținerea, dar și banii pentru administrarea spațiilor comune. Suma totală este stabilită în funcție de numărul persoanelor dintr-un apartament. Se ține cont și dacă blocul are lift sau nu.

Drepturi și obligații, conform Legii Asociației de Proprietari 2024

Proprietarii trebuie să își cunoască foarte bine drepturile. Ei trebuie să participe la adunările generale, ori de câte ori li se cere acest lucru, pentru a-și exprima ideile și nemulțumirile.

Trebuie respectate regulile precum programul de liniște, stabilit de asociația de proprietari. Un dialog continuu este cel mai constructiv. Cei care locuiesc la bloc trebuie să știe, totodată, că pot beneficia oricând de sprijin legal.

Vezi și alte știri: Cât a ajuns să coste construirea unei case în 2024: „Eu vă zic un preț de constructor corect, restul e cancan”