- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De necrezut! Cu cât se vinde un kilogram de varză românească în piețele din țară, la final de noiembrie. ”Samsarii au ridicat prețul”

22 Nov, 18:56 • Cornel Ghimeșan
În această perioadă, piețele din România sunt pline de varză pentru că încă mai sunt gospodine care nu au reușit să pună la murat această legumă. Foarte multe gospodine aleg anual să pună mai târziu varză la murat pentru că prețul este de regulă mai mic, la final de noiembrie. Însă în acest an, în anumite piețe această regulă nu este valabilă.
De necrezut! Cu cât se vinde un kilogram de varză românească în piețele din țară, la final de noiembrie. ”Samsarii au ridicat prețul”

Cu cât se vinde un kilogram de varză românească în piețele din țară, la final de noiembrie. În urmă cu câteva zile, reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC) au demarat o serie de controale în piețele din România, după ce foarte mulți oameni s-au plâns că au rămas surprinși să vadă cu câți lei se vinde un kg de varză românească, în aceste momente.

Citește și Dezvoltarea unor noi oportunităţi de piaţă. Comisia Europeană va aloca 185,9 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare din UE în 2024!

Cu cât se vinde un kilogram de varză românească în piețele din țară, la final de noiembrie

Se pare că fenomenele meteo din acest an i-au determinat pe legumicultorii români să crească prețul produselor de pe tarabe pentru a-și putea acoperi cheltuielile.

În această perioadă, comparativ cu alți ani, comercianții și agricultorii vând varza românească cu 3,50 de lei/kg, un preț destul de piperat pentru cumpărători, însă față de anul trecut prețul este mult mai mic. În 2022, românii au fost nevoiți să scoată din buzunar în anumite piețe din țară chiar și suma de 6,90 de lei/kg, scrie cancan.ro.

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC) au dezvăluit printr-o postare pe Facebook că de vină pentru creșterea prețului verzei sunt samsarii din piețe care le fac legumicultorilor concurență neloială.

Postarea reprezentanților APC a stârnit un val de reacții din partea internauților care au dezvăluit că în unele zone ale țării prețul verzei este mult mai mic.

”Aleg să cumpăr de la samsarul român de la piață, decât de la samsarul străin numit hypermarket/ Mulți samsari români se aprovizioneazămde la hypermakert / Am luat de la un producător cu 1,50 de bani de la Tărtășești, foarte bună/ Mai nou, tot ce e românesc, e scump. Nu vi se pare absurd? / La Lungulețu o găsești cu 1,5 lei. sunt 30 de km de la punctul zero din București/ Vor rămâne cu ea pe tarabă ca în fiecare an/ Varză turcească botezată ”românească”. Se vede după frunze ca tabla coclită/ Nu au ridicat nimic. Atât e prețul/ S-a muncit pentru ea. Numai cine face grădinărit nu știe. Nu e scump deloc/ ”, au fost doar o parte din comentariile utilizatorilor Facebook.

Citește și Noua Lege a Pensiilor, cauza celui mai mare protest pentru bani! 7 categorii de angajați au ieșit azi în Piața Victoriei să-și strige nemulțumirile

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult