- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizia care va afecta toți românii din sate și orașele mici. Legea „păcănelelor” îi trimite după gratii pe cei care nu respectă noile reguli

30 May, 08:54 • Fundeanu Madalina
Pedepse dure pentru cei care nu respectă legea „păcănelelor”! Iată cum te pot aduce după gratii jocurile de noroc!
Decizia care va afecta toți românii din sate și orașele mici. Legea „păcănelelor” îi trimite după gratii pe cei care nu respectă noile reguli

Legea „păcănelelor”, care vizează eliminarea sălilor de jocuri de noroc din localitățile mici, nu este o noutate pentru români. Aceasta se află deja în vigoare, dar primarii găsesc în continuare modalități pentru a menține sălile de păcănele active. Acum, parlamentarii dau vina pe lipsa clarității legislative, conform PlayTech.ro.

Sălile de jocuri de noroc, eliminate din localitățile mici

În ciuda faptului că se susțineau că sălile de jocuri vor dispărea complet din localitățile mici, parlamentarii au observat că legea adoptată în urmă cu o lună are unele deficiențe. Se pare că în actul normativ s-a strecurat o prevedere care permite funcționarea sălilor cu aparate de tip slot-machine chiar și în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

În anumite situații, edilii au făcut rost de adeverințe care atestă că populația localităților respective depășește limita menționată. Așadar, în acele localități este permisă funcționarea sălilor de jocuri de noroc. Metoda nu a funcționat la nesfârșit, iar de acum, aceste acțiuni vor fi considerate infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea.

Această metodă a fost folosită în mai multe localități cu un număr mic de locuitori din țară, acolo unde sălile de jocuri de noroc încă nu au dispărut. Acum, conform modificărilor aduse în legea „păcănelelor”, primarii care falsifică datele legate de numărul de locuitori riscă să ajungă după gratii, la fel ca și patronii care utilizează adeverințe false.

Ai mai putea citi azi: Legea „păcănelelor” vine cu o nouă lovitură pentru industria jocurilor de noroc! „Vom elimina complet acest tip de activitate din România”

legea păcănelelor
legea păcănelelor

Deputatul Bogdan Rodeanu a comentat proiectul legislativ menit să elimine sălile de jocuri de noroc din localitățile mici și a comparat legea cu apa sfințită: „

Este un proiect ca agheasma – te unge la suflet, dar nu te vindecă nici de răceală nici de flagelul păcănelelor”.

„I-ați scos de acolo de unde nu prea aveau profit, din localitățile sub 15.000 și i-ați trimis în localitățile mari, unde au profit. În momentul în care noi vorbim, primari din localități sub 15.000 de locuitori merg și iau o hârtie de la Primărie prin care se adeverește că sunt amplasate în județ sau într-o comună cu peste 15.000 de locuitori”, a declarat deputatul Antonio Andrușceac, conform surselor.

Modificările aduse în „legea păcănelelor”

La începutul săptămânii în curs, Alfred Simonis a anunțat amendamentele la legea „păcănelelor”. Astfel, președintele interimar al Camerei Deputaților a explicat că prin aceste modificări se reglementează clar ce înseamnă unitate administrativ-teritorială.

Simonis a punctat faptul că se incriminează ca faptă penală eliberarea adeverinței care atestă că o localitate are peste 15.000 de locuitori acolo unde nu sunt, de fapt, atâția. Mai mult, el a adăugat că orice vulnerabilitate a primei legi votate va dispărea odată cu intrarea în vigoare a noii legi. Așadar, vor fi închise și sălile de jocuri de noroc care încă funcționează în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

Vezi și: Legea „păcănelelor” a intrat în vigoare! 28.000 de săli de jocuri de noroc își vor închide ușile până la finalul acestui an