- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie crucială privind salariile românilor! Marcel Ciolacu: „Măsurile vor fi adoptate săptămâna viitoare”

30 May, 12:57 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu a luat decizia pentru milioane de români! Salariile vor crește de la 1 iulie.
Decizie crucială privind salariile românilor! Marcel Ciolacu: „Măsurile vor fi adoptate săptămâna viitoare”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat creșterea salariilor minime la 3700 de lei, din data de 1 iulie. În prima fază, această măsură ar urma să fie adoptată în cursul acestei săptămâni, dar ca urmare a discuțiilor tensionate care au avut loc în coaliție, creșterea salariului minim va fi adoptată în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, conform informațiilor publicate de știripesurse.ro.

Marcel Ciolacu a luat decizia pentru milioane de români! Salariile vor crește de la 1 iulie

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a luat două decizii importante în ceea ce privește efectele creșterii salariului minim, conform surselor guvernamentale. Astfel, acesta a hotărât că:

1. Se va majora de la 200 de lei la 300 de lei suma care nu se taxează din salariile minime brute. Această măsură le va permite oamenilor să rămână cu mai mulți bani în mână.

2. Punctul de amendă va rămâne înghețat. Un punct amendă reprezintă 5% din salariul minim brut pe țară, dar acesta nu va crește împreună cu salariul minim.

Ai mai putea fi interesat și de: Jobul unde angajații primesc salarii de până la 15.000 de lei. Românii care vor să se angajeze nu au nevoie de studii superioare!

salarii
salarii

„Vom mări pragul de netaxare de la 200 de lei la 300 de lei din salariul minim brut, așa cum am convenit cu domnul Jianu și domnul Șucu, și introduc și salariul minim brut de 3.700 de lei de la 1 iulie și înghețarea punctului de amendă, măsuri care se vor adopta săptămâna viitoare prin două acte separate”, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu, înaintea ședinței de Guvern.

Punctul de amendă este acum 165 de lei, echivalentul a 5% din salariul minim brut, și ar crește la 185 de lei prin majorarea pregătită de Guvern, dar sursele guvernamentale susțin că „punctul de amendă va rămâne la valoarea actuală până la sfârșitul acestui an”.

Pe de altă parte, în Guvern se lucrează la schema prin care va fi introdus salariul minim european în România, care ar trebui să fie adoptată până la finalul acestui an. Introducerea salariului minim european va aduce o nouă creștere de venituri pentru români.

Vezi mai multe știri: Vestea momentului pentru angajații români! Ministrul Muncii anunță cine sunt persoanele care vor primi salarii mai mari de la 1 iulie