- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jobul unde angajații primesc salarii de până la 15.000 de lei. Românii care vor să se angajeze nu au nevoie de studii superioare!

30 May, 12:26 • Fundeanu Madalina
Există anumite locuri de muncă disponibile pentru români, care sunt plătite cu salarii de aproape 15.000 de lei. Se pot angaja inclusiv cei care au terminat doar liceul.
Jobul unde angajații primesc salarii de până la 15.000 de lei. Românii care vor să se angajeze nu au nevoie de studii superioare!

Numeroase locuri de muncă din Germania oferă angajaților salarii de aproape 15.000 de lei. Se pot angaja inclusiv românii care au terminat doar liceul și nu au studii superioare, conform Bugetul.ro.

Salarii de 15.000 de lei pentru români la aceste locuri de muncă din Germania

În cazul în care ești interesat de un astfel de post, trebuie să știi că nu se pune accentul pe studii, dar este necesară cunoașterea limbii la un nivel decent și, mai ales, se pune accentul pe nivelul profesional. De asemenea, sumele pe care le-ar primi oamenii care fac același lucru, dar în România, sunt mai mici chiar și de 5 ori.

Părinții încearcă din răsputeri să-și îndemne copiii către studii, spunând că facultatea poate asigura un loc de muncă mai bine plătit. Sfaturile adulților sunt luate tot mai puțin în considerare atunci când tinerii, având acces nemilitat la informații, pot afla că există și meserii unde nu ai nevoie de studii superioare și totuși se câștigă enorm.

Îm ceea ce privește salariile, România nu se poate compara cu Germania sau cu alte țări în care nivelul de trai este cu totul altul. Dacă în țara noastră muncitorii în construcții primesc salariu de maxim 6.000 de lei, în străinătate venitul unui astfel de angajat poate ajunge și la 3.000 de euro, respectiv 15.000 de lei.

Ai mai putea citi: Care este locul de muncă care îți bagă în buzunar un salariu 7.000 de lei! Sute de locuri sunt disponibile în toată țara

salarii
salarii

Salariile muncitorilor din Germania care nu au studii superioare

Un jugrav care în România trăiește de pe o zi pe alta din proiecte mici și care își poate plăti singur, cu greu, o carte de muncă ar primi, în Germania, aproximativ 10.000 de lei. Salariile pentru tâmplari sunt asemănătoare, cu o diferență de doar câteva sute de lei.

În plus, există și alte joburi unde plata este mult mai mare față de cea pe care o oferă patronii de la noi. Spre exemplu, un angajat în call center care aici încasează un salariu derizoriu de 2.000 și puțin de lei, în Germania acesta poate primi peste 2.300 de euro. Livratorii de mâncare sau curierii au și ei salarii aproape 2.200 de euro.

De venituri umflate au parte și paznicii, care încasează lunar peste 2.000 de euro, respectiv 10.000 de lei. Salarii asemănătoare au și funcționarii din depozit și șoferii personali. Desigur, condițiile de muncă diferă de la job la job, la fel și cele de trai. Sumele pe care le oferă angajatorii sunt destul de generoase, dar și chiriile sunt mai mari față de cele din țară, la fel și costul alimentelor și, în general, al traiului zilnic. Foarte mulți români aleg să plece în Germania pentru o perioadă scurtă, apoi se întorc în țară cu economiile strânse.

Vezi și: Răscoala angajaților dintr-un mare magazin de modă, nemulțumiți de condițiile de muncă: „Se simte ca o închisoare”