- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie fără precedent: Din 14 iunie dispare unul dintre cele mai folosite carduri bancare din România

09 May, 08:49 • Bumbeneci Diana
Dispare cardul ING Pay din România. Decizie fără precedent luată de conducerea colosului bancar pentru clienți.
Decizie fără precedent: Din 14 iunie dispare unul dintre cele mai folosite carduri bancare din România

Dispare încă un card în România. Începând cu luna aprilie, ING Bank își va modifica condițiile contractuale. Clienții din România au fost anunțați de curând că din 14 iunie, banca va opera unele modificări în ce privește comisioanele percepute, va introduse unele noi și va sista anumite servicii pentru clienți.

Cardurile ING pay nu vor mai fi disponibile

Conform informațiilor instituției bancare, comisionul aplicabil retragerilor de numerar din contul curent în lei ING Card Complet pentru clienții fără venituri recurente, devine 1% din suma retrasă, minimum 5 lei. Clienții care încasează venituri recurente la ING, cei care au vârsta între 18 și 24 de ani, precum și clienții care dețin opțiunea ING Gold beneficiază în continuare de comision 0 pentru această operațiune.

De partea cealaltă, instituția bancară mai anunță că din 14 iunie comisionul aplicabil retragerilor numerar în orice valută de la ATM-urile altor bănci din Contul curent în euro devine 5 euro per tranzacție. Comisionul aplicabil retragerilor de numerar în lei sau euro de la ATM-urile băncii din Contul curent în euro rămâne neschimbat, adică 0,5% din suma retrasă per tranzacție. ING mai arată că, comisionul pentru majorarea limitei zilnice pentru tranzacțiile cu numerar (retragere/depunere) devine 30 de lei.

Vezi și: Mugur Isărescu confirmă situația gravă în care se află românii. „Sunt preocupări continue dedicate acestui subiect”

card ING
card ING

„Îți reamintim că limita zilnică stabilită contractual este de 15.000 lei/zi pentru retrageri, respectiv 15.000 lei/zi pentru depuneri, și sunt calculate pentru toate operațiunile de retragere, respectiv depunere numerar efectuate din/în toate conturile tale, indiferent dacă le efectuezi tu sau o altă persoană”, spune reprezentanții într-un comunicat

ING arată că din 12 septembrie 2024, cardurile ING Pay (de debit și/sau credit) se vor retrage din oferta ING Bank, acestea nemaiputând fi utilizate pentru plata cu telefonul de către utilizatorii Android, pentru plăți la comercianți sau pentru retrageri de numerar de la ATM-urile cu funcționalitate contactless.

„Niciun motiv de îngrijorare! Acum, clienții au posibilitatea de a înrola cardurile fizice și cele virtuale (altele decât ING Pay) în aplicațiile de tip portofele electronice acceptate de bancă (Google Pay, Apple Pay și Garmin Pay). Dacă în acest moment folosești ING Pay ca metodă de plată cu telefonul, îți reamintim că poți oricând să-ți înrolezi cardul fizic sau cardul virtual în Google Pay:

– direct din portofelul electronic
– direct din Home’Bank -> alegi cardul din Cardurile mele -> Detalii card -> Adaugă în Google Pay și, după înrolare, poți plăti cu telefonul la comercianți sau poți face plăți online sau retrageri de numerar de la ATM-urile contactless. Trebuie doar să ai grijă ca în setările telefonului tău, Google Pay să fie selectat ca soluție de plată cu telefonul”, arată banca.

Vezi și: Mugur Isărescu a prescris iar cura cu ceai de tei! Guvernatorul BNR dă detalii despre inflația din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult