- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Derapaj istoric în 2023. Primarul Elena Lasconi vrea să alipească de Brașov orașul Câmpulung. „Mă gândesc foarte serios ca la regionalizare să trecem de partea Brașovului”

09 Feb, 22:39 • Bumbeneci Diana
După vorba din copilărie „îmi iau jucăriile și plec” se pare că acționează și vedeta Pro TV Elena Lasconi, actual primar al Municipiului Câmpulung din Argeș. Aceasta susține că va lupta pentru alipirea de Brașov, deoarece nu primește sprijin de le CJ Argeș.
Derapaj istoric în 2023. Primarul Elena Lasconi vrea să alipească de Brașov orașul Câmpulung. „Mă gândesc foarte serios ca la regionalizare să trecem de partea Brașovului”

Ajunsă la jumătatea primului mandat în funcția de primar, fosta jurnalistă Elena Lasconi continuă cu succes derapajele pe scena politică și face noi declarații halucinante. Primarul Municipiului Câmpulung din Argeș susține că va alipi orașul la județul Brașov, deoarece nu primește sprijin din partea CJ Argeș.

Lasconi „își ia” orașul și pleacă la Brașov

Deși a avut norocul orb de a obține mandatul în orașul în care s-a scris „scrisoarea lui Neacșu”, cel mai vechi document păstrat, scris în limba română din toate timpurile, Elena Lasconi continuă să transforme localitatea aproape uitată de lume, într-un adevărat loc al circului politic, un loc al proiectelor începute și abandonate, al șantierelor și mai ales al promisiunilor fără finalizare. Și, ca de obicei, vina se aruncă de la un partid la altul când ceva nu merge bine și este de notorietate faptul că printre muscelenii de la poalele Măgurii, nici nu se mai știe cine este de vină.

Cum încă de la începutul mandatului Elenei Lasconi au avut loc mai multe scandaluri între PNL și USR, USR și PSD, edilul nu a reușit să găsească înțelegere și sprijin la nivelul Instituției Prefectului Județului Argeș, dar nici la nivelul Consiliului Județean Argeș.

Elena Lasconi
Elena Lasconi

Din acest motiv, Elena Lasconi a făcut astăzi declarații complet halucinante, susținând că la o viitoare regionalizare va milita pentru scoaterea Câmpulungului din Argeș și alipirea lui la Brașov, de parcă ai plimba o bancă de pe vestitul Bulevard Pardon distrus de proiecte nefinalizate și ai duce-o în altă parte. Primarul primei Capitale a Țării Românești susține că doar așa poate sancționa autoritățile argeșene pentru că nu primește niciun ban de la Consiliul Județean Argeș.

Mă gândesc foarte serios ca la regionalizare să trecem de partea Brașovului. PSD a băgat în faliment ARO. Asta înseamnă că din orașul meu, pe care eu îl iubesc, au plecat aproape 10.000 de câmpulungeni, ca să supraviețuiască. Au plecat în străinătate, au plecat peste tot în țară. E al naibii de greu, dar aș vrea să fac apel la toți oamenii de bună credință care vor să facă ceva în țara asta, concret, să înțeleagă că se poate!”, a completat Lasconi, în cadrul unei ședințe la USR.

Deși surse de la nivel național susțin că Elena Lasconi ar fi dorit de mai multe ori să se înscrie în partidul social-democraților pentru că USR nu mai are aceeași putere ca în 2020, în prezent, fostul om de televiziune vrea să se răzbune pe formațiunea PSD de la nivelul județului Argeș.

Lasconi, în stilul caracteristic și limbajul specific: „Să mori tu, ce-ai făcut pentru Câmpulung”

Elena Lasconi, primarul Municipiului Câmpulung Muscel, a declarat de mai multe ori că este dezamăgită de faptul că CJ Argeș nu alocă finanțare suficientă în vederea susținerii calendarului investițional al orașului pe care îl conduce. În prezent există mai multe scandaluri publice legate de nemulțumirile primarului din Municipiul Câmpulung, fiind incluse chiar și amenințări, procese pe rol și alte scandaluri politice, presărate cu înjurături și limbaj neadecvat ca pe tarla.

„Anul acesta am trimis o grămadă de amendamente pe apă-canalizare, școli. Nu a dat absolut niciun ban. (nr. red. PSD conducerea CJ) și nu a făcut altceva în ședința CJ decât să mintă. Așa sunt ei obișnuiți, ei nu sunt oameni care să facă lucruri. Mi se face silă în momentul în care îi văd că vin în turmă, atacă în haită, așa lucrează PSD, dar și PNL. Când vin la Câmpulung, ei se pozează. Să mori tu, ce-ai făcut pentru Câmpulung? Pentru mine prefectul nu înseamnă nimic, un om fără caracter, nu o să mai știe nimeni de el, dar nu va scăpa de mine!”, mai susține Elena Lasconi.

Un mare scandal a început în momentul în care consiliul Județean a anunțat că majoritatea localităților din județul Argeș sunt gata pentru demararea unor investiții noi sau finalizarea celor începute în în anii precedenți. Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a explicat că Primăria Câmpulung, una dintre primăriile care nu au primit bani, nu a întocmit proiectele corect, astfel încât, din punct de vedere legal, nu a putut fi cuprinsă în lista de alocări.

La nivelul CJ Argeș, am avut discuții cu toate UAT-urile. Le-am solicitat special, nu este obligația mea. Nu vreau să spun ceea ce a spus cineva acolo. Dacă ne uităm, toate UAT-urile au primit din partea CJ din dorința noastră de colaborare, un model prin care solicită sumele respective, așa cum sunt ele: pentru cofinanțare PNRR, AFIR. Este grav de tot ce am primit de la Câmpulung, astfel că nu am putut face nimic. Nu au nicio legătură. Au spus așa: obiective de investiții. Nu spun valoare conform contract, spun doar un necesar. Este doar o dorință. Au venit aici, am discutat” a declarat Ion Mînzînă la momentul respectiv.

Între timp, locuitorii din orașul a cărei administrație este condusă de fostul jurnalist ProTV, mai speră doar că circul pe bani publici se va finaliza. De altfel, de menționat este faptul că primarul Lasconi ar trebui să își amintească faptul că prima Capitală a Țării Românești nu a fost Bucureștiul, ci, potrivit datelor istorice, prima Capitală a Țării Românești a fost stabilită la Câmpulung, iar orașul a fost întotdeauna al județului Argeș, loc plin de istorie și de însemnătate pentru cultura neamului românesc.

Ai mai putea citi: USR sare la gâtul lui Rafila și a lui Grindeanu: ”Ministrul Sănătăţii încă lucrează la lista noilor spitale, ministrul Transporturilor schiţează autostrăzi pe şerveţele”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult