- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Despre bani la firul ierbii” 2024, un parteneriat între FRF și ASF care își propune să facă educație financiară în rândul jucătorilor de fotbal

21 May, 15:29 • Bocioacă Bianca
Federația Română de Fotbal (FRF) și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au semnat, luni, un protocol de colaborare cu obiectivul de a facilita accesul la educație financiară pentru cât mai mulți jucători de fotbal.
„Despre bani la firul ierbii” 2024, un parteneriat între FRF și ASF care își propune să facă educație financiară în rândul jucătorilor de fotbal

FRF și ASF au semnat, luni, protocolul de colaborare care are ca obiectiv comun facilitarea accesului la educație financiară pentru cât mai mulți jucători de fotbal, dar și pentru toți cei care sunt implicați în acest fenomen, anunță frf.ro.

Citește și: Surpriză de proporţii! Ce salariu încasează Edi Iordănescu de la FRF: „Eu n-aş sta. E antrenor de 5 milioane pe an”

FRF și ASF face educație financiară în rândul jucătorilor de fotbal

Începând cu anul 2024, principalele acțiuni comune ale celor două instituții vor viza:

  • promovarea şi derularea de proiecte şi programe educaţionale comune, precum şi de acţiuni cu scopuri educative, în vederea creşterii nivelului de educaţie financiară în rândurile jucătorilor de fotbal, începând de la copii, juniori şi seniori;
  • organizarea în parteneriat de evenimente educaţionale (workshopuri,  seminare, campanii publice, simpozioane, conferinţe, mese rotunde etc);
  • desfăşurarea de evenimente publice pentru promovarea valorilor comune şi a rezultatelor activităţilor desfăşurate în parteneriat.

Citește și: FRF dorește consumul de bere pe stadioanele din România: „Reprezintă un element de modernitate”

În cadrul parteneriatului dintre FRF și ASF, loturile naționale de juniori și seniori vor avea acces în lunile următoare la sesiuni de educație financiară și management al investițiilor. Mai mult, cele două instituții își propun să găsească soluții la problemele cu care se confruntă jucătorii în activitatea aflați la final de carieră.

Pentru a marca debutul parteneriatului, echipa ASF a susținut o sesiune de informare despre educație financiară, intitulată „Despre bani la firul ierbii”, în contextul celui de-al doilea Innovation Day organizat de Federația Română de Fotbal în 2024.