- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Destinația de top a României. Care este zona în care se găsește cel mai curat aer

02 Apr, 16:20 • Lupu Alexandra
Destinația care devine motivul principal de mândrie al României! Iată despre ce locație este vorba și ce record impresionant deține.
Destinația de top a României. Care este zona în care se găsește cel mai curat aer

România este o țară frumoasă în ochii cetățenilor și chiar și turiștilor. Acest lucru nu este de mirare! Una dintre destinațiile de top este considerată zona în care există cel mai curat aer, astfel, recordul este unul impresionant, așa cum relatează cancan.ro.

Destinația de top din România

Una dintre cele mai atractive zone din România este Fundata. Destinația are multe de oferit și deține un record impresionant: la nivelul comunei se regăsește cel mai curat aer din țară. Acesta este tocmai primul motiv pentru care turiștii ar trebui să-i acorde o șansă. Comuna nu are cum să dezamăgească!

Fundata este localitatea poziționată la cea mai mare altitudine din țară, tocmai de aceea, este considerată destinația cu cel mai curat aer. Gospodăriile cetățenilor se află chiar și la peste 1.400 metri altitudine. Pe lângă prospețime, zona oferă imagini și priveliști de vis. Pădurile de molid și brad și pajiștile sunt de-a dreptul impresionante. Atunci când vremea de vară permite, pot fi văzuți Munții Făgăraș.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Delta Dunării o opțiune excelentă pentru o vacanță. Care sunt motivele pentru care ar trebui să optezi pentru această destinație

Destinația este una care oferă o lecție istorică. În Primul Război Mondial, românii s-au luptat din răsputeri pentru eliberarea satului de pe granița Imperiului Austro-Ungar cu România de atunci. Comuna Fundata este alcătuită din trei sate, referindu-ne la Fundata, Fundățica și Șirnea.

Destinația de top a României: Fundata
Destinația de top a României: Fundata

Fundata a ajuns să fie o destinație de top din Brașov. Zona este aleasă adesea de oamenii care iubesc experiențele de turism montan, rural sau ecoturism. Iubitorii de cultură sunt mereu încântați să viziteze destinația. Comuna deține mai multe obiective cultural-istorice, precum Monumentul Eroilor, Muzeul etnografic „Nicolae Frunteș” sau Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche.

Piesa de rezistență din Fundata se referă la gastronomia locală. Carnea de oaie sau vită, produsele din lapte și toate derivatele sunt cele care cuceresc cu succes cu fiecare ocazie turiștii. Comuna a păstrat cele mai vechi case și tradiționale, care acum sunt corelate cu unitățile de cazare și noile pensiuni, care de asemenea, reușesc să păstreze estetica montană.

Citește și: Bucureștiul promovat ca o destinație ideală pentru city break