- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Discuțiile pentru Spațiul Schengen continuă! Președintele Klaus Iohannis în discuții cu cancelarul austriac și premierul bulgar: „Negocierea pe Schengen rămâne complicată.”

14 Dec, 21:04 • Oprea Alina
Aderarea României la Spațiul Schengen încă nu a găsit o rezolvare. În decursul zilei de 14 decembrie, Klaus Iohannis s-a aflat în anumite discuții atât cu cancelarul austriac, cât și cu premierul bulgar
Discuțiile pentru Spațiul Schengen continuă! Președintele Klaus Iohannis în discuții cu cancelarul austriac și premierul bulgar: „Negocierea pe Schengen rămâne complicată.”

Discuțiile pentru Spațiul Schengen reprezintă o continuitate pentru liderii României, Austriei, dar și Bulgariei. În decursul zilei de joi, 14 decembrie, Președintele Klaus Iohannis a avut o discuție cu cancelarul austriac, împreună cu premierul bulgar, la finalul Consiliului European. Ursula Von Der Leyen, Președinta Comisiei Europene, a fost cea care a convocat discuția, întrucât este un subiect foarte important și care necesită o finalitate din partea tuturor părților. Din păcate, nu s-a ajuns la niciun rezultat în privința aderării României la Spațiul Schengen, anunț făcut de Președintele Klaus Iohannis, deși se pronunța, în lunile precedente, că până la sfârșitul anului acestuia se va avea o concluzie.

Ai putea fi interesat și de: Președintele Klaus Iohannis afirmă că este nevoie de multe negocieri pentru finalizarea dosarului Schengen! Este un dosar european care nu a mers așa cum a fost planificat!

Spațiul Schengen – problematică nerezolvată

Schengen
Schengen

„Negocierea pe Schengen rămâne complicată. Am încheiat acum 4 minute o întâlnire informală la care ne-a invitat doamna von der Leyen, președinta Comisiei. Au participat cancelarul austriac, premierul bulgar și eu. A fost o discuție bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toții să vedem că mai este mult de negociat până să ajungem la o concluzie care este satisfăcătoare pentru toate părțile. Nu pot să-mi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte și complet nesatisfăcătoare pentru altă parte. Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, suntem în discuții, mai e de discutat”, a declarat Iohannis, conform celor furnizate de știripesurse.ro.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat cu privire la organizarea unui Consiliu European până la sfârșitul anului pentru acest subiect, anume aderarea la Spațiul Schengen, iar Klaus Iohannis nu a ezitat să răspundă:

„Nu exclud nimic. Negocierile merg mai departe, toată lumea este foarte implicată și, sigur, la un moment dat, dacă dintr-o dată se arată o soluție, ea poate fi pusă în termeni formali, dar mai avem de discutat până atunci.”, a declarat acesta, potrivit sursei citate anterior.

Ai putea fi interesat și de: România se mulțumește cu „Air Schengen”, în timp ce Bulgaria refuză aderarea parțială: „România este dispusă să joace singură șansa, adică să încerce o decuplare de țara vecină.”