- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dispare Google Wallet! Ce trebuie să facă utilizatorii de Android pentru a putea plăti în continuare direct cu telefonul

13 May, 19:20 • Fundeanu Madalina
Google a anunțat retragerea suportului Google Wallet pentru acești utilizatori de Android. Ce trebuie să facă pentru a beneficia în continuare de această funcție.
Dispare Google Wallet! Ce trebuie să facă utilizatorii de Android pentru a putea plăti în continuare direct cu telefonul

Pentru a determina utilizatorii să-și cumpere noi telefoane cu Android, Google a anunțat retragerea suportului Google Wallet pentru orice dispozitiv puțin mai vechi de 5 ani, conform zonait.ro.

Ne luăm adio de la Google Wallet! Milioane de români vor fi afectați

În viitorul apropiat va deveni imposibil să utilizezi telefonul cu Android pentru plăți contactless folosind cardul de credit înregistrat în aplicația Google Wallet, dacă acesta nu rulează cel puțin versiunea Android 9 (nume de cod Pie). În plus, în cazul în care ești obișnuit să folosești smartwatch-ul pentru plăți contactless, află că acesta trebuie să ruleze cel puțin versiunea Wear OS 2.x, sau mai recentă.

Plățile contactless efectuate prin serviciul Google Wallet vor înceta să mai funcționeze pe dispozitivele neconforme începând cu data de 10 iunie 2024.

„Pentru a menține cât mai sigure funcțiile Wallet, cum ar fi tranzacțiile tap-to-pay, trebuie să putem trimite actualizări de securitate pe dispozitivul dvs. Actualizările de securitate nu sunt disponibile pentru versiunile Android sub 9”, a explicat compania pe pagina de blog.

Ai mai putea fi interesat și de: Noi vești proaste pentru acești fani Netflix! Ce se va întâmpla cu unele abonamente în acest an

Google Wallet
Google Wallet

Până în acest moment, cerința de bază pentru accesarea serviciilor Google Wallet era prezența versiunii Android 7.0 Nougat din 2016, mutarea acestui prag pentru a viza dispozitivele lansate începând cu anul 2018 afectând un număr uriaș de utilizatori.

Motivul este redat de faptul că, încă din anul 2018, cadența de înnoire a dispozitivelor cu Android a scăzut dramatic, utilizatorii alegând să păstreze mai mult timp telefonul actual.

Pe de altă parte, cerințele minime pentru suport Google Wallet încă sunt la un nivel rezonabil, acoperind dispozitive destul de vechi precum cele din familia Samsung Galaxy S8 și Note 8, sau seria HUAWEI P10 din anul 2017. Mai mult de atât, este acoperit orice telefon lansat cu versiuni anterioare de Android, dacă acesta a primit între timp actualizare măcar până la versiunea Android 9 Pie.

Aceasta nu este singura modificare recentă adusă serviciului de plăți Google. Obligat de cerințele autorităților europene, Google Wallet îți cere acum să deblochezi telefonul pentru orice fel de plăți contactless, dispărând opțiunea pentru plăți fără autentificare în cazul tranzacțiilor cu sume mici.

Vezi mai multe știri: Statul s-a împrumutat masiv în 2023: 50.000 de euro pe minut, în fiecare zi