- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dispare o cunoscută piață din România! Un hotel de lux îi va lua locul

16 Apr, 20:18 • Fundeanu Madalina
O celebră piață din București dispare. În locul acesteia, se va construi un hotel de lux.
Dispare o cunoscută piață din România! Un hotel de lux îi va lua locul

Capitala își ia adio de la o celebră piață, după ce proprietarii au luat decizia de a construi locuințe de lux și o clinică medicală. Investiția noului proiect se ridică la circa 10 milioane de euro, conform informațiilor transmise de Profit.ro.

O celebră piață din București dispare. În locul acesteia, se va construi un hotel de lux

Familia Ionica și Florian Medeleț au inițiat, în anul 2014, un proiect ce prevedea construcția unui hotel pe strada Vulturilor din zona Unirii.

Nu cu mult timp în urmă, însă, familia Gagiu care deține piața Vitan din Capitală, au plătit în jur de 5 milioane de euro pentru a prelua celebrul proiectul, care mai include și alte terenuri învecinate.

Investiția are la bază un împrumut în valoare de 7,3 milioane de euro de la Garanti Bank, potrivit documentelor analizate de sursa citată.

„Vrem să închiriem unei clinici medicale spațiul de 2.000 de metri pătrați utili de la subsol, parter și mezanin, care este comun celor două clădiri cuprinse în proiect. La etaj vor fi amenajate 73 de locuințe de lux. Vom face și o clădire de parcare, în spate, cu subsol, parter și 4 etaje care va avea circa 110 locuri, dedicată exclusiv complexului”, a declarat, pentru aceeași sursă, Vasile Gagiu, director general Piața Vitan.

Citește și: Afacerea care ridică semne de întrebare. Bogdan Drăgoi s-a îmbogățit de 40 de ori, după ce a preluat Comvex Constanța

Piața Vitan din București
Piața Vitan din București

Cu cât se va vinde un apartament

Proiectul hotelier ocupă un teren de 2.150 de metri pătrați și are termenul de finalizare în luna martie a anului viitor.

Un apartament se va vinde cu circa 3.500 de euro/metru pătrat, plus TVA, un preț mai mare decât Barrio 1 Mai, primul proiect rezidențial premium pe care familia Gagiu l-a realizat în anul 2017 și care a fost vândut integral.

Planificarea proiectului hotelier

Vasile Gagiu anunță că planul să adauge etajul 2 la Piața Vitan, unde se va realiza o sală de fitness, în acest scop obținând deja un contract de urbanism.

Familia Gagiu a plătit nu mai puțin de 5 milioane de euro pentru preluarea proiectului. Pentru că hotelul deja era în proces de construcție, noii patroni au decis să-l transforme în locuințe de lux, plus spațiu pentru o clinică medicală la subsol, parter și mezanin.

Cu ce se ocupă familia Gagiu

Afacere familiei Gagiu este piața agroalimentară Vitan, unde se închiriază spații comerciale pentru numeroase firme. În anul 2022, datorită banilor obținuți din chirii, a raportat un profit de 830.000 de euro, potrivit datelor transmise Ministerului Finanțelor.

De asemenea, familia Gagiu a mai încheiat un proiect în care a investit 2 milioane de euro într-un supermarket, închiriat de Mega Image.

Pe lângă acestea, ei mai dețin un teren de 3.000 de metri pătrați lângă Primăria Sectorului 3 și Școala 80, unde plănuiesc, de asemenea, să construiască 2 blocuri cu 165 de apartamente.

„Pentru proiectul de lângă Primăria Sector 3 așteptăm autorizația de construire anul acesta și vrem să începem lucrările. Avem contract cu Mega Image pentru 1.000 de metri pătrați în acest proiect”, spune Vasile Gagiu.

Vezi mai multe știri: Modernizare de 200 milioane de euro pe DN 25 Galați-Tecuci. A fost depusă o singură ofertă