- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Documente oficiale. Salariile polițiștilor locali au ajuns la un nivel record, de aproape 20.000 de lei

17 Jul, 17:26 • Stefan Simion
Cât au ajuns să câștige șefii din Poliția Locală București? Sume ieșite din comun, având în vedere că majoritatea angajaților din România nu primesc nici pe jumătate.
Documente oficiale. Salariile polițiștilor locali au ajuns la un nivel record, de aproape 20.000 de lei

Șefii din Poliția Locală București au ajuns să aibă salarii incredibil de mari. Directorul general al Poliției Locale, Mihai Daniel Rășică, are un salariu brut lunar de 19.963 de lei, iar subordonații săi se mențin pe poziții și ei, anunță Bugetul.

Salarii enorme pentru polițiștii locali

Conform calculelor Bugetul.ro, șeful Poliției Locale București are un salariu net de 11.678 de lei. Directorul general-adjunct, Liviu Nedelcu, are un salariu brut de 19.456 de lei. Lună de lună, directorul general-adjunct ia în mână suma de 11.381 de lei, potrivit calculelor sursei citate.

Directorii executivi sunt remunerați cu aceeași sumă: 19.456 de lei – salariul brut, respectiv 11.381 de lei – salariul net.

polițist local
polițist local

Sursa citată mai anunță că directorii executivi-adjuncți din Poliția Locală București au un salariu de bază brut de 18.609 lei. Așadar, venitul net este de 10.886 de lei.

Șefii de serviciu din Poliția Locală iau un salariu brut de 15.227 de lei, suma netă pe care o încasează fiind de aproximativ 9.000 de lei.

În ceea ce-i privește pe șefii de birou, aceștia au salarii brute de 14.381 de lei. Astfel, un salariul net primit de un șef de birou din Poliția Locală este de 8.413 lei.

Sursa citată mai anunță că un polițist local superior, cu gradația de vechime 5, are un salariu brut de 11.675 de lei, pe când unul cu gradația de vechime 2 primește o sumă brută de 10.578 de lei.

Un polițist local asistent, cu gradația 3, are un salariu brut de 5.957 de lei.

Vezi și: Cine este Simona Bucura Oprescu, propusă noul ministru al Muncii! Marius Budăi este istorie pe scena politică din România!

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult