- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Documentele secrete de la Pentagon scot la suprafață informații la care nimeni nu s-ar fi așteptat! România a jucat un rol important în războiul din Ucraina

12 Apr, 14:22 • Lupu Alexandra
Documentele secrete scurse de la Pentagon scot adevărul la suprafață! Iată care este implicarea României în războiul din Ucraina.
Documentele secrete de la Pentagon scot la suprafață informații la care nimeni nu s-ar fi așteptat! România a jucat un rol important în războiul din Ucraina

Documentele secrete scurse de la Pentagon și publicate pe internet arată adevărul din spatele războiului din Ucraina. Concret, înscrisurile dezvăluie rolul  foarte important al României în situația conflictuală, relatează ziare.com.

Ce dezvăluie documentele de la Pentagon

Documentele secrete scurse de la Pentagon au fost publicate pe internet. Înscrisurile dezvăluie adevăratul rol foarte important pe care România l-a jucat în războiul din Ucraina. Planurile prezintă că statul român a fost implicat în ajutorarea ofensivei de primăvară a Kievului, din punct de vedere al livrării de armament NATO, recunoaștere aeriană, iar în cele din urmă, din perspectivă logistică.

Documentele secrete de la Pentagon arată în amănunt cum statul român va contribui, alături de Polonia și Slovenia, în aprilie 2023, la antrenamentul forțelor ucrainene și la expedierea vehiculelor blindate. Din rapoartele scurse pe internet reiese că România s-a implicat activ în operațiunile care au avut loc în perioada 3 și 5 martie 2023 pe teritoriul țării, atunci când au fost efectuate mai multe acțiuni militare, precum interacțiunea bilaterală cu statele partenere NATO, al cărui rol este unul important în sprijinirea Ucrainei; recunoașterea aeriană în adâncime; instrucție cu statele membre NATO pentru descurajarea militară a Rusiei.

Citește și: România se pregătește de război. CSAT a decis oficial achiziționarea de avioane militare

România joacă un rol important în ceea ce privește livrarea de armament venită din SUA și statele aliate NATO din Europa. Acest lucru reiese chiar din implicarea statului în operațiunile militare desfășurate activ. Totodată, din documentele scurse de la Pentagon putem deduce că România a contribuit la monitorizarea câmpului de luptă din Ucraina, dar și la pregătirea soldaților.

Documentele de la Pentagon
Documentele de la Pentagon

Înscrisurile dezvăluie eforturile de spionaj ale SUA și luptele militare ale Rusiei. Informațiile arată, de asemenea, că serviciile de informații americane ascultă și aliații importanți în fața acestui conflict. Toate aceste documente arată capacitatea Washingtonului de a avertiza Ucraina cu privire la atacurile planificate și de a oferi o evaluare a puterii mașinii de război a Moscovei.

Totodată, înscrisurile arată că America va acorda în continuare atenție planificării rusești, tocmai pentru că statul este capabil să-și avertizeze aliații în ceea ce privește viitoarele operațiuni ale Moscovei. Ultimele informații arată că dimensiunea scurgerilor este, cel mai probabil, de aproximativ 100 pagini. Reporterii de la The New York Times au reușit să revizuiască mai mult de 50 dintre acestea.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Încă o pierdere cauzată de majorarea dobânzilor și a războiului din Ucraina. Economia globală este la pământ!