- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Doi directori noi la PPC Energie. Cine sunt românii Adrian Dugulan și Ionuț Dună

30 Jan, 19:26 • Bumbeneci Diana
Ionuț Dună, Director General PPC Energie și PPC Energie Muntenia și Adrian Dugulan, Director General al PPC Renewables România, se alătură echipei de management a grupului de companii PPC în România.
Doi directori noi la PPC Energie. Cine sunt românii Adrian Dugulan și Ionuț Dună

PPC

promovează doi directori. Ionuț Dună are o vastă experiență în domeniile de telecomunicații, banking, IT&C și energie. A deținut funcții cheie la Enel România timp de peste 6 ani. Responsabilitățile sale au inclus conducerea diviziei de vânzări indirecte, precum și poziția de Manager de Marketing și Tarifare, contribuind la inițiativele strategice ale companiei în furnizarea de energie electrică și gaze naturale.

Doi directori noi la PPC Energie

Adrian Dugulan este un profesionist cu o experiență extinsă în domeniul energiei regenerabile, atât la nivel local, cât și internațional, avându-se alăturat Enel Green Power România în 2011. În perioada octombrie 2014 – octombrie 2023, a activat la nivel internațional în cadrul Enel Green Power, deținând funcții de Project Developer în Chile, Head of Business Development Hydro în Italia și Head of Business Development al grupului Enel pentru Columbia. S-a întors în România în octombrie 2023.

Ai mai putea citi: Topul județelor cu cele mai multe joburi la început de 2024

PPC
PPC

Marius Chiriac, care a condus companiile de furnizare de energie electrică și gaze naturale, precum și divizia de servicii energetice avansate, se va dedica în perioada următoare unor proiecte personale, în timp ce Florin Gheorghiu, fostul lider al activității de energie regenerabilă, a preluat o altă poziție în cadrul companiei.

Public Power Corporation S.A. (PPC) este principalul furnizor de utilități din Europa de Sud-Est, activând în producția, distribuția și furnizarea de energie electrică, precum și vânzarea de produse și servicii avansate de energie în Grecia, România și Macedonia de Nord. PPC dispune de o capacitate instalată totală de 10,7 GW, inclusiv centrale termice, hidro și de energie regenerabilă, generând anual peste 20 TWh.

În domeniul distribuției, valoarea totală a activelor reglementate atinge aproximativ 4,3 miliarde de euro. Grupul PPC este liderul furnizării de energie electrică în Grecia și România, deservind un total de 8,7 milioane de clienți și furnizând peste 35 TWh de energie electrică, alături de o gamă largă de produse și servicii energetice.

Cu un model de business integrat în piața de utilități, PPC se află într-o poziție solidă pentru a conduce tranziția energetică în regiunea Europei de Sud-Est, bazându-se pe trei piloni principali: un portofoliu de generare de energie curată și rezilientă, modernizarea rețelelor de distribuție și orientarea către client. Fondată în 1950, PPC este listată la Bursa de Valori din Atena.

Ai mai putea citi: Ministrul Economiei, noi detalii despre plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult