- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Domeniul unde românii primesc 10.000 de lei net fără facultate, dar nu se înghesuie nimeni

07 Aug, 16:49 • Cornel Ghimeșan
Toată lumea are impresia că angajații români trebuie să trăiască din salariul minim pe economie, adică din mai puțin de 400 de euro. Adevărul e că există o mulțime de job-uri mult mai bine plătite pe meleaguri mioritice, dar mulți nu vor să muncească. Sunt și posturi pentru care se oferă 10.000 de lei net și nici nu e nevoie de facultate.
Domeniul unde românii primesc 10.000 de lei net fără facultate, dar nu se înghesuie nimeni

Domeniul unde românii primesc 10.000 de lei net fără facultate. Cel mai recent studiu publicat de Eurostat arată că România e cea mai săracă țară din UE. Argumentul principal e că nu mai puțin de 34% dintre români sunt săraci sau trăiesc la limita riscului de sărăcie. Aceste date erau valabile pentru 2022, însă acum, ținând cont de rata inflației, scumpirile de la raft și înăsprirea condițiilor bancare, realitatea ar putea fi chiar mai gravă înainte de finalul acestui an.

Citește și Vești bune pentru 2.5 milioane de români. Începe alimentarea cardurilor cu vouchere de 250 lei pentru alimente

Domeniul unde românii primesc 10.000 de lei net fără facultate

Domeniul unde românii primesc 10.000 de lei net fără facultate. Românii care își doresc să muncească pot primi niște salarii foarte bine în țara noastră, chiar și fără să fie nevoie de facultate. În cazul anumitor job-uri e nevoie doar de o perioadă de formare de câteva luni.

Probleme cu recrutarea au tractoriștii. Chiar dacă salariile ajung de multe ori la 10.000 de lei, nu sunt mulți care să vrea să se angajeze.

„Sunt disperat – și nu exagerez deloc, nu sunt dramatic când spun asta, dar pur și simplu nu găsesc un tractorist în toată țara asta deși am dat zeci de anunțuri de angajare. Am două tractoare care îmi ruginesc pur și simplu, dar nu găsesc tractoriști de mai bine de un an. Am vorbit cu un băiat care mi-a promis inițial că vine pentru un salariu de 10.000 de lei și contract pe perioadă nedeterminată, apoi mi-a dat mesaj că în Franța câștigă dublu și că pleacă acolo. Dacă nici măcar un salariu de 10.000 de lei lunar nu e bun, atunci ce să mai zic, ce să mai fac? Sunt disperat, nu știu ce să mai fac”, a spus Vlad Câmpean, administratorul unei ferme pentru Adevărul.ro.

Tocmai din această cauză sunt mulți patroni care își conduc singuri tractoarele fiindcă și-au pierdut speranța că vor mai găsi muncitori interesați.

Citește și Românii primesc până la 1.000 de lei dacă lucrează în weekend! Cine sunt angajații care vor avea această sumă în buzunare. Decizia a intrat deja în vigoare

„Știu că sunt atâția și atâția săraci, că suntem cea mai săracă țară din Europa, dar eu sunt gata să plătesc echivalentul a două mii de euro unui tractorist și nu îl găsesc pur și simplu. Am auzit de români care muncesc pe brânci afară pentru 1.000 și ceva de euro, dar uite că nu găsesc unul dispus să muncească pe tractor și să îl plătesc aproape dublu, fără să mai fie nevoit să stea printre străini și să plătească chirie. Pentru că nu văd soluție, voi învăța să îmi conduc singur tractorul, chiar dacă asta înseamnă că voi neglija alte treburi pe care le făceam aici”, a explicat Radu Vladimir pentru sursa citată.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult