- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dosarul cu prejudiciu de 5 milioane de euro ia drumul prescripției. „Este cineva care dorește continuarea procesului?”

20 Jan, 09:57 • Polojan Tudor
Dosarul „Poșta Română” în care este inculpat fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, este pe cale să se închidă. Acesta ar fi al doilea dosar din care fostul ministru va scăpa basma curată.
Dosarul cu prejudiciu de 5 milioane de euro ia drumul prescripției. „Este cineva care dorește continuarea procesului?”

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, împreună cu alți 8 inculpați în dosar, a cerut Înaltei Curți constatarea intervenției prescripției și încetarea procesului penal. Aceștia au solicitat acest lucru ca urmare a deciziilor ICCJ și CCR. Din cauza amânărilor și a chestiunilor procedurale, dosarul se află la termenul cu numărul 7, scrie m.ziare.com.

În luna decembrie a anului 2022, Sandu a fost achitat de faptele care-l privesc în dosarul „Microsoft 3”, Înalta Curte constatând că acestea s-au prescris. Se pare că acum este rândul dosarului „Poșta Română” să ia drumul prescripției și inculpații să scape fără pată. Prejudiciul adus este de 5 milioane de euro.

Citește și: Ford, succes major în 2022, în topul vânzărilor vehiculelor comerciale. Fabrica de la Craiova, în top

Dosarul Poșta Română/ sursa foto: geeki.ro
Dosarul Poșta Română/ sursa foto: geeki.ro

Se va închide dosarul?

În sala de judecată, judecătorul a întrebat dacă este cineva care dorește continuarea procesului. Nimeni nu s-a sinchisit să răspundă afirmativ, cu atât mai puțin vreun inculpat.

„Înțelegem că niciun inculpat nu dorește continuarea procesului și toți solicită pronunțarea unei soluții de încetare a cercetării judecătorești. Înainte de a purcede, ar trebui să vedem și momentul procesual în care se solicită acest lucru. Instanța trebuie să soluționeze și latura civilă, ceea ce implică administrarea unui probatoriu. Noi înțelegem să ne exercităm în continuare acțiunea penală, să depunem cereri și să ridicăm excepții. Cu privire la prescripție avem alte opinii: parchetul înțelege să depună o cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), pe care sunt pregătită să o susțin”, a spus procurorul de ședință.

Te-ar putea interesa și: Vom scoate mai mulți bani din buzunare pentru rate! Anunț de ultim moment al Băncii Centrale Europene!

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult