- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dosarul DNA a stârnit reacții aspre în Partidul PSD: „1 miliard de euro a fost costul plătit de români în plină pandemie pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de acești infractori.”

23 Nov, 18:11 • Oprea Alina
Partidul Social Democrat (PSD) a avut o reacție acerbă cu privire la dosarul DNA deschis împotriva lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și al Ioanei Mihăilă. A fost furată o sumă de peste 1 miliard de euro, în timp ce românii mureau!
Dosarul DNA a stârnit reacții aspre în Partidul PSD: „1 miliard de euro a fost costul plătit de români în plină pandemie pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de acești infractori.”

În decursul zilei de joi, PSD  a comentat acid cererea DNA de urmărire penală a foștilor miniștri Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul de vaccinuri anti-covid.

„În timp ce românii mureau, Voiculescu, Cîțu și Mihăilă FURAU! 1 miliard de euro a fost costul plătit de români în plină pandemie pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de acești infractori. Astăzi, DNA a început urmărirea penală împotriva acestui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT! Recidivistul Cîțu și „Magicianul” Voiculescu i-au închis pe români în case ca să poată FURA! A venit timpul să plătească pentru faptele lor!”, a comunicat PSD pe pagina de Facebook, conform știripesurse.

Ai putea fi interesat și de: Concediul medical pentru COVID-19 va fi plătit 75%, ca o boală obișnuită. Se schimbă procedura și în ceea ce privește testările pentru boală

PSD, reacții față de dosarul DNA!
PSD, reacții față de dosarul DNA!

„Abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”

A fost transmis referatul cauzei de către Procurorul-Șef al DNA care a transmis mai departe procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de „abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv, complicitatea.

„La data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcție de numărul populației, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populație revenea statelor membre.

De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de «opt-out», astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuție pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite.”, se arată în comunicatul DNA, conform gândul.ro.

Ancheta Parchetului European

Nu de mult, Parchetul European, care e condus de Laura Codruța Kovesi, a făcut un anunț conform căruia a fost începută o anchetă și a solicitat Comisiei Europene să pună la dispoziția procurorilor EPPO toate documentele privind achiziția centralizată a vaccinurilor. Aici sunt incluse și cele care au fost secretizate de Comisia Europeană, printre acestea fiind și negocierile preliminare purtate de Ursula Von Der Leyen cu directorul Pfizer, pentru ultimul și cel mai mare contract, de 1,8 miliarde de doze.

„Ancheta Parchetului European (EPPO) privind modul în care s-a făcut achiziția vaccinurilor anti-COVID – care au ajuns la un cost total de aproape 71 miliarde de euro – a început în urma mai multor plângeri.”, transmite Parchetul European, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Klaus Iohannis recunoaște public meritele celor din Linia Întâi. A fost stabilit actul normativ pentru cei care au participat la acțiuni împotriva COVID-19