- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Două firme au depus oferte pentru modernizarea Gării Bușteni. Lucrările anunțate de CFR Infrastructură

08 Jun, 23:18 • Lupu Alexandra
CFR Infrastructură a primit două oferte pentru modernizarea Gării Bușteni. Iată principalele lucrări care vor avea loc.
Două firme au depus oferte pentru modernizarea Gării Bușteni. Lucrările anunțate de CFR Infrastructură

CFR Infrastructură a primit două oferte în cadrul licitației organizate pentru modernizarea Gării Bușteni, spune economica.net. Se pare că ele provin de la firme românești. Ofertele urmează să fie evaluate până pe data de 31 august 2023.

CFR Infrastructură a primit două oferte

Licitația pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a Gării Bușteni s-a terminat pe data de 6 iunie. Se pare că două firme românești au depus oferte, mai exact, Asocierea CMA CONSTRUCT DEVELOPMENT (Leader) – SC VELMANIT IMPEX S.R.L, cu sediul în Voluntari, Ilfov și Asocierea GDO MOV IMPEX S.R.L. (Leader) – Omega Cert Sistem S.R.L, cu sediul în Baia Mare.

Calendarul actual din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) arată că ofertele urmează să fie evaluate până la data de 31 august 2023. Licitația pentru modernizarea stațiilor Videle, Ploiești Vest și Bușteni a fost lansată încă de pe data de 27 aprilie. Proiectele vor fi finanțate prin Programul Transporturilor (PT).

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Salarii mai mari pentru români! CFR Infrastructură a anunțat că majorează veniturile pentru 25.273 angajați

CFR Infrastructură informa la momentul respectiv că investiția totală se ridică la suma uriașă de 38.87 milioane de lei. Licitațiile au fost lansate prin Sucursala Regională CF București (SRCF București) și vizează realizarea proiectelor tehnice și efectuarea lucrărilor de modernizare a celor trei stații de cale ferată.

CFR Infrastructură
CFR Infrastructură

„Am lansat licitațiile pentru mdernizarea stațiilor Videle, Ploiești Vest și Bușteni, investiție în valoare totală estimată de 38,87 de milioane de lei, sursa de finanţare fiind prevăzută în PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT) 2021 -2027”, a transmis CFR Infrastructură.

Pentru stația Bușteni, investiția este de 10.78 milioane de lei, fără TVA. Fiecare contract are durată de 24 luni, dintre care 6 sunt destinate proiectării, iar în cele din urmă, 18 pentru execuția lucrărilor. Modernizarea include mai multe lucrări, precum reabilitarea clădirilor de călători, amenajarea parcării din stația Videle, modernizarea instalațiilor de telecomunicații, prelungirea și supraînălțarea peroanelor (Bușteni și Videle), modernizarea peroanelor și a copertinelor, reamenajarea piațetei stațiilor și a zonelor adiacente, printre multe altele.

Citește și despre următorul subiect: Speranța moare ultima! Lucrările de modernizare a Valea Doftanei – Brădet, care va decongestiona DN1 încep din această toamnă