Dragoș Pătraru spune despre înghețata Cremola că este produsă în România, într-o fabrică artizanală. În magazinele Mega Image, o caserolă de 365g costă 24 de lei. Deși unii ar putea spune că e un preț mai mare, ingredientele justifică diferența de preț și o plasează în categoria produselor alimentare sănătoase.
Potrivit ambalajului, înghețata Cremola conține: lapte proaspăt integral, zahăr brun, frișcă din lapte, lapte praf integral extra grade, cacao pudră, granule de ciocolată 5% (masă de cacao, zahăr, unt de cacao, arome) și gălbenuș de ou.
Comparativ cu majoritatea înghețatelor comerciale, Cremola oferă un produs curat, aproape identic cu ceea ce ai putea prepara acasă. Pentru cei care vor să consume deserturi fără a compromite sănătatea, Cremola este o opțiune numai bună, spune Dragoș Pătraru, pe YouTube.
Citește și: Uleiul te poate îmbolnăvi. Dragoș Pătraru explică de ce doar două tipuri sunt cu adevărat sănătoase
Parizerul este preparatul despre care Dragoș Pătraru a vorbit recent, mai exact despre cel cu piept de pui, de la Fox, ceea ce poate induce ideea unui produs mai sănătos, cu conținut ridicat de carne slabă.
Dragoș Pătraru a tras atenția asupra faptului că, deși pe etichetă este menționat „piept de pui”, carnea reală din piept reprezintă doar 34% din produsul total, restul reprezentând o combinație de ingrediente mai puțin valoroase nutrițional.
Slănina și pielea de pui sunt folosite pentru a reduce costurile, iar adăugarea de proteină vegetală din soia, amidon și apă contribuie la obținerea unei texturi și a unui volum care să imite carnea, dar fără valoarea nutrițională echivalentă. Este important de menționat că, în ciuda numelui, acest produs nu este format din piept de pui, căci carnea slabă este minoritară.