- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dronele rusești ar fi atacat România. Primele reacții ale Ministerului Apărării

04 Sep, 13:30 • Stefan Simion
MApN neagă informațiile cu privire la dronele rusești care ar fi ajuns și pe teritoriul țării noastre. Anunțul oficial al Armatei.
Dronele rusești ar fi atacat România. Primele reacții ale Ministerului Apărării

Ministerul Apărării Naționale

face primele declarații după ce Ucraina a transmis că drone rusești au căzut pe teritoriul României. MApN infirmă în mod categoric informațiile și susține că țara noastră nu este în pericol.

Dronele rusești ar fi atacat și România

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a infirmat astăzi că o dronă rusească ar fi căzut pe teritoriul României. Precizările MApN sunt făcute în contextul în care Oleg Nikolenko, purtător de cuvânt în MAE-ul ucrainean, a transmis că, noaptea trecută, în cursul atacului asupra Portului Izmail ar fi căzut drone rusești pe teruitoriul României.

Vezi și: Va ataca Rusia România? Armata face primele declarații, după ce portul de la Dunăre a fost atacat: „MApN cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării”

drone rusești în atac la Izmail
drone rusești în atac la Izmail

„Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, a informat MApN.

Nikolenko a anunțat, într-o postare pe Facebook, că drone rusești au căzut pe teritoriul țării noastre

Potrivit informațiilor Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei, în apropiere de Portul Izmail, dronele rusești „Shahed” au căzut și s-au detonat pe teritoriul României.

Aceasta este o altă confirmare a faptului că terorismul rusesc cu rachete reprezintă o amenințare uriașă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO.

Îndemnăm partenerii să accelereze furnizarea Ucrainei cu sisteme de apărare antirachetă și anti-aeriană moderne, precum și aviație de luptă, care vor consolida protecția infrastructurii Ucrainei și a țărilor vecine”, a transmis Nikolenko.

Vezi și: A fost prezentat rezultatul rezultatul investigației din comuna din Tulcea unde ar fi căzut o dronă rusească. Armata Română, declarații de ultimă oră

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult