- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După scandalul Schengen, un sediu OMV România se închide

17 Jan, 17:37 • Bumbeneci Diana
România își ia adio de la un sediu OMV, după ce în ultimele zile s-au tot purtat discuții pe această temă. Decizia este oficială!
După scandalul Schengen, un sediu OMV România se închide

Se închide o primă benzinărie OMV în România, la scurt timp după ce Austria s-a opus aderării țării noastre la Schengen! Decizia a fost anunțată oficial.

Un OMV se închide

Una dintre companiile extrem de vizate de boicotul românilor este și OMV Petrom, această situație fiind confirmată încă din 8 decembrie, zi în care Consiliul JAI nu a aprobat aderarea României la Schengen. OMV a creat probleme, fiind o companie cu acționariat majoritar austriac, aflată sub controlul gigantului austriac OMV.

În contextul numeroaselor probleme provocate de austrieci, acum OMV anunță că își va închide o primă benzinărie din țara noastră. Este vorba despre o unitate din Lugoj. Doar în 2023 va mai avea activitate, iar ulterior se va închide.

Tot în Lugoj, în acest an va fi desființată o benzinărie a gupului maghiar MOL. Anunțul a fost făcut încă de la începutul anului.

Pe marginea acestui subiect, edilul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, a confirmat închiderea celor două benzinării.

OMV
OMV

Și cu stația OMV de pe strada Timișoarei am hotărât să încheiem protocolul”
„A existat un protocol încheiat, în urmă cu 25 de ani, între Consiliul Local Lugoj și Mol România. Conform noului Cod Administrativ, nu mai exista posibilitatea de a prelungi protocolul între municipalitate și societatea Mol. Și cu stația OMV de pe strada Timișoarei am hotărât să încheiem protocolul, dar această benzinărie va mai funcționa și în acest an. Cele două firme au primit un teren gol ca să construiască o benzinărie, iar înțelegerea a fost pe o perioadă de 25 de ani.

La sfârșitul perioadei ei trebuie să decontamineze zona și să aducă terenul în starea în care l-au preluat. Dar este de subliniat faptul că nu a fost dorința noastră de a închide aceste benzinării, ci prevederile noului Cod Administrativ, care nu ne-au dat posibilitatea să prelungim protocoalele de colaborare. Tot potrivit aceluiași cod, orice nouă locație se poate obține doar în urma unei licitații. Deși noi avem terenuri pe Caransebeșului și pe Timișoarei, nu le poate garanta nimeni solicitanților că le vor obține la licitație. Mol România nu și-a manifestat dorința să rămână în Lugoj, dar, din câte știu, ei au construit deja patru benzinării pe autostradă și probabil că nu sunt interesați. Atât Mol, cât și OMV, pot achiziționa terenuri și de pe piața liberă, pentru ca există ofertă și nu-i oprește nimeni, dacă doresc”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, primarul interimar Bogdan Blidariu.

Potrivit sursei citate, Consiliul Local Lugoj a decis să rezilieze contractul de asociere cu Mol România la începutul anului 2022. Prin intermediul acestui contract, timp de 25 de ani, firma maghiară a comercializat carburanți în stația proprie situată pe strada Caransebeșului.

Consilierii au decis ca terenul sa revină administrației locale. Prin această schimbare, stația de carburanți va trebui demolată.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult