- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După trei luni pauză, au fost reluate achizițiile de gaze de către Republica Moldova de la Gazprom

21 Mar, 22:49 • Constantin Cristina
Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze, în luna martie, de la grupul rus Gazprom, după ce a luat o pauză de trei luni de zile.
După trei luni pauză, au fost reluate achizițiile de gaze de către Republica Moldova de la Gazprom

Achizițiile de gaze au fost reluate de Republica Moldova, de la Gazprom, după o pauză de aproape trei luni de zile, a informat digi24.

„În luna martie a acestui an, în conformitate cu contractul actual, Gazprom a furnizat Republicii Moldova un volum total de 176,7 milioane metri cubi de gaze naturale, sau 5,7 milioane metri cubi pe zi”, a scris luni directorul companiei publice de distribuţie a gazelor naturale Moldovagaz, Vadim Ceban, într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters.

Citește și: Gazprom este în cădere liberă! Veniturile companiei au scăzut semnificativ

Motivul pentru care s-au reluat achizițiile de gaze

Grupul rus Gazprom a furnizat gaze naturale către Transnistria, acest lucru întâmplându-se din luna decembrie a anului trecut. Între Republica Moldova și Rusia s-au accentuat niște tensiuni cauzate de livrările de gaze, până la finalul anului trecut, deși Chișinăul a depins de Gazprom pentru importurile de gaze, a relatat sursa citată.

se reiau achizițiile de gaze
se reiau achizițiile de gaze

Vadim Ceban a menționat că hotărârea de a relua achizițiile de gaze vine în urma aflării prețului identic cerut de Gazprom cu cel al Energocom de luna trecută.

În urmă cu doi ani, Moldovagaz şi Gazprom au prelungit cu cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale. În conformitate cu prevederile noului contract, Gazprom cere ca plata pentru gazele naturale livrate să fie făcută în avans până la data de 20 a fiecărei luni.

Alte articole: Gazprom vrea să intre pe piața de energie electrică din România printr-o subsidiară. ANRE va decide în ședința din 11 ianuarie dacă îi va acorda licența