- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dwayne „The Rock” Johnson este cel mai bine plătit actor de la Hollywood. În ce investește banii

26 Feb, 15:19 • Lupu Alexandra
Dwayne „The Rock” Johnson, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume, este cel mai bine plătit actor de la Hollywood. Iată în ce investește banii.
Dwayne „The Rock” Johnson este cel mai bine plătit actor de la Hollywood. În ce investește banii

Dwayne „The Rock” Johnson este considerat cel mai bine plătit actor de la Hollywood, spune businessmagazin.ro. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume, prin intermediul tuturor succeselor pe care a reușit să le înregistreze încă de la începutul carierei lui.

Dwayne „The Rock” Johnson, cel mai bine plătit actor

Johnson este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume, dar mai mult de atât, cel mai bine plătit actor de la Hollywood, iar acest lucru se poate observa chiar în cadrul investițiilor pe care le face! „The Rock” este cofondatorul Seven Bucks Productions, o companie de producție care a adus în domeniul cinematografic multe filme de succes, precum Fast & Furious: Hobbs & Shaw şi Black Adam sau Baywatch.

Citește și: Filmul „Taximetrişti” a intrat în Top 10 filme româneşti din toate timpurile, cu încasări de peste 3 milioane de lei în mai puţin de o lună de la lansare

În spatele numelui ales de Johnson pentru această companie se ascunde exact suma pe care o deținea în momentul în care a fost dat afară din Liga Canadiană de Fotbal, în anul 1995, chiar înainte de a semna un contract important pentru cariera lui, cu World Wrestling Federation (WWF, acum WWE). Aceasta a fost cea mai importantă înțelegere pentru „The Rock”, având în vedere că i-a adus popularitatea.

Filmele produse de Seven Bucks au generat vânzări estimate la 4.6 miliarde de dolari, iar în momentul de față, compania pregătește alte 20 proiecte originale la TV și la Hollywood. Johnson, în vârstă de 50 ani, are o avere netă de 800 milioane de dolari și are toate șansele să intre în categoria actorilor care valorează un miliard.

The Rock
The Rock

Johnson deține parțial liga americană de fotbal XFL, pe care a cumpărat-o pentru 15 milioane de dolari, în 2020, atunci când a scos-o din faliment. Ulterior, fostul wrestler a adus un nou concept în această ligă, mai exact, un „campionat al oportunităților”. În următorii 5 ani, aceasta va fi transmisă pe toate canalele TV din Statele Unite pe care se putea viziona și NFL, iar echipele din XFL vor primi 4 milioane de dolari pentru fiecare sezon în care vor juca. În comparație cu NFL, liga fostului wrestler are o structură mult mai flexibilă în ceea ce privește veniturile jucătorilor, însă rămâne de văzut dacă va întrece prima ligă americană de fotbal.

Vezi și: Cât câştigă un actor din România pentru o zi de filmare. Nimeni nu se aşteaptă la o asemenea sumă