- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

E oficial: Ilfovul va avea metrou

06 Jun, 19:05 • Stefan Simion
Anunț major pentru regiunea București-Ilfov. Linia de metrou din Capitală va fi prelungită, a anunțat președintele Consiliului Județean Ilfov. 
E oficial: Ilfovul va avea metrou

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, a anunțat că într-un final, județul Ilfov va beneficia de metrou. Momentan, oficialul nu poate oferi un orizont de timp pentru realizarea investiției, a precizat acesta.

„Regiunea Bucureşti-Ilfov a fost tot timpul, cel puţin în ultimii 20 de ani, subfinanţată, în ceea ce privesc investiţiile în infrastructură.

Orice investiţie în infrastructura mare aduce cu sine o dezvoltare economică şi creşterea calităţii vieţii locuitorilor, pentru că oamenii pot începe să folosească transportul în comun, cum ar fi metroul”, a declarat Thuma, la dezbaterea „Infrastructura şi mobilitatea în regiunea Bucureşti-Ilfov. Interconectarea Bucureştiului cu infrastructura rutieră naţională”, potrivit News.ro.

Administrația USR ar fi blocat de la Ministerul Transporturilor dezvoltarea infrastructurii subterane, a acuzat șeful PNL Ilfov.

„Din păcate, guvernarea USR, în care au avut ministerul Transporturilor, a fost nocivă pentru noi pentru că au blocat investiţiile în Ilfov, în metroul spre aeroport, dar acum am depăşit acest moment şi suntem în linie dreaptă”, a comentat Thuma.

Cluj-Napoca, al doilea oraș al României cu metrou

Și pentru Cluj-Napoca sunt mari planuri pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în subteran.

Contractul pentru magistrala de metrou M1 din Cluj-Napoca, prima linie din afara Bucureștiului, a fost semnat în mai 2023, de către primăria condusă de Emil Boc.

Metroul din Cluj ar urma să aibă 21 de stații, costă în total 9 miliarde lei pentru o magistrală „la cheie”. Din această sumă circa 1,5 miliarde lei sunt fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani, cu 12 luni pentru etapa de proiectare și 7 ani pentru execuție. Constructor este Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult