- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Emil Boc a răbufnit la adresa consilierilor USR, pe tema Centurii Metropolitane: „V-ați bătut joc de Cluj. Arătați-mi un șurub pe care USR l-a pus la Cluj”

17 May, 13:06 • Claudia Simion
Emil Boc a șters pe jos cu consilierii USR, în ședința Consiliului Local, după anularea licitației pentru Centura Metropolitană a Clujului.
Emil Boc a răbufnit la adresa consilierilor USR, pe tema Centurii Metropolitane: V-ați bătut joc de Cluj. Arătați-mi un șurub pe care USR l-a pus la Cluj

Consilierii USR i-au transmis lui Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, să-și asume eșecul licitațiilor pentru tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane.

”Asumați-vă răspunderea pentru ratarea celui mai important proiect pentru clujeni. Nu de scuze avem nevoie. Avem nevoie de soluții, nu de scuze sau vinovați imaginari. Dacă problema este de bani, va reamintesc că PNL este la guvernare, discutați cu domnul premier Ciucă pentru fonduri suplimentare, reluați licitația în cel mai scurt timp”, a declarat consilierul local USR, Alexandra Oana.

Citește și Ce se întâmplă cu banii din PNRR pentru metroul din Cluj. Nicolae Ciucă: „Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor

Emil Boc a lansat o serie de acuzații la adresa USR, după ce aceștia au pus la îndoială modul în care s-a lucrt pentru Centura Metropolitane, un proiect de infrastructură major în care primarul s-a implicat foarte mult. Fostul premier le-a mai spus celor din opoziție că nu acceptă lecții de demagogie de la „unii care nu au făcut nimic în țara asta, doar au distrus”.

Emil Boc: „Nu accept lecții de demagogie de la unii care nu au făcut nimic în țara asta, doar au distrus”

„Nu știu de unde să încep. Eu am impresia că USR e un partid-ghiocel, care a apărut așa, după primăvară, curat ca lacrima, nici usturoi n-a mâncat, nici la guvernare n-a fost. E luna de pe cer, e Raiul pe Pământ. O demagogie cum rar mi-a fost auzit în 20 de ani de politică românească. Mă, fraților, dar totul are o limită în demagogie. Ce puteți să reproșați acestui proiect că nu s-a făcut ca la carte până în acest moment? Ce puteți să reproșați că n-ați spus nimic prin ce ați afirmat. Că Primăria a greșit acolo, că proiectanții au greșit acolo. În ce au greșit? Că nimeni nu poate să spună decât de condițiile generale că sunt prea multe lucrări și prea puține firme care să vină. Și asta e vina primarului de la Cluj, da? Că sunt prea multe proiecte în PNRR. N-am cerut de pe o oră pe alta la un proiect de un miliard de euro ca să spui că domne se grăbește primarul. Nu. Aveți timp, weekend, luni, marți veniți să-mi prezentați concluziile tehnice de specialiști. Ce n-am făcut ca la carte?

Iar partidul ăsta ghiocel, care se dă „Sfântă Fecioară”, să nu uite că a fost la guvernare. Să nu uite că numai rău a făcut Clujului în materie de infrastructură. Și din nou trebuie să vă reamintesc, dragi ghiocei de la USR, că ați scos centura metropolitană din PNRR. Da, ați scos-o de acolo de unde era pusă de guvernul liberal. Ați scos-o din PNRR că dacă era în PNRR avea ca și metrou contractul de finanțare semnat în 25 mai. Dar ați scos-o de acolo, v-ați bătut joc de Cluj, ați luat bani și la metroul de la Cluj cât timp ați fost la guvernare, ați înjumătățit suma, ați scos și miliardul de euro de la centură și acum veniți ca niște ghiocei să spuneți „dar vă rog, de ce nu se face?”. Dar puțină rușine nu aveți? Când vă uitați în ograda proprie ce ați făcut cu acest oraș, cum v-ați bătut joc de viitorul Clujului în materie de infrastructură. Și mai aveți tupeul la această masă să spuneți că voi sunteți responsabili. Unde ați fost toți secretarii de stat, toți consilierii locali când ați scos Clujul din PNRR? Unde ați fost? Nu v-am văzut să vă legați de zidul Parlamentului sau de Palatul Victoria. N-am văzut să vă dați foc în piața publică. Atunci ați tăcut, acum scoateți capul.

Aveți maturitate că sunteți tineri în politică. Nu vă compromiteți prin demagogie. Știți că la acest proiect s-a lucrat cu maximă seriozitate. Îi cunoașteți pe toți proiectanții. Le-am permis să aibă legătură cu voi, să vă informeze în permanență, să vă spună ce facem. Și chiar trebuie să aveți tupeul să vă bateți joc de oamenii ăștia care au lucrat la un proiect extraordinar al Clujului? E o reușită, un model de bună practică apreciat și acum vreți să găsiți un element de care să vă agățați. Nici nu știți de ce să vă agățați. Totul are o limită, totuși. Dacă nici la acest proiect nu s-a lucrat ca la carte, la care altul s-ar fi lucrat ca la carte? Ok, apar situații de război, apar situații imprevizibile când începem o lucrare. Ne adaptăm pe parcurs. Nu accept lecții de demagogie de la unii care nu au făcut nimic în țara asta, doar au distrus. Că până la urmă despre asta e vorba. Ce lași în spatele tău, ce ai construit? Arătați un șurub pe care USR l-a construit la Cluj. Un șurub, nu o centură, nu un metrou, nu un tren metropolitan”, le-a spus Emil Boc celor din USR.

Citește și Un taximetrist care a refuzat să transporte o clientă maghiară a fost amendat cu 500 lei. Emil Boc: „Acest gest este de neacceptat”