- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ea este Ana Maria singura profesoară din România selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume! „Sunt dascălul care cere ajutorul, își cere scuze și mulțumește”

28 Sep, 23:10 • Cornel Ghimeșan
Ana-Maria Rusu este profesoară de Educaţie muzicală la Colegiul Naţional “Unirea” şi Şcoala Gimnazială nr. 5 “Anghel Saligny” din Focşani, și în prezent se numără printre cei mai buni dascăli din lume.
Ea este Ana Maria singura profesoară din România selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume! Sunt dascălul care cere ajutorul, își cere scuze și mulțumește

Ea este Ana Maria singura profesoară din România selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume! În cadrul competiției Global Teacher Prize 2023, la care au participat mii de cadre didactice, Ana-Maria Rusu a fost selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume.

Citește și Felix Pătrașcu, Adrian și Neculai Mihai au dat lovitura cu o afacere de peste 1 miliard de lei! Povestea impresionantă a business-ul care a pornit dintr-un apartament și o Dacie 1300

Ea este Ana Maria singura profesoară din România selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume!

Ana-Maria Rusu a absolvit Conservatorul la Iași și de mai bine de 18 ani este profesoară. În toți acești ani, ea a fost preocupată să le ofere elevilor metode de instruire inovative, care să-i ajute să asimileze și să stăpânească noțiunile care aparțin culturii muzicale.

Recent, pe lângă multe alte proiecte, Ana Maria Rusu a creat un ghid de activităţi pentru integrarea elevilor refugiaţi din Ucraina la orele din şcolile din România şi a publicat „Aritmetica sunetelor”, o carte-enciclopedie care prezintă educaţia muzicală pe înţelesul tuturor.

Totodată, de foarte mulți ani Ana-Maria Rusu susține ateliere de educaţie muzicală pentru sute de profesori de toate specialităţile, din toată ţara, colaborează cu Cantus Mundi şi dirijează coruri de elevi amatori.

Foarte important de precizat este faptul că mulți dintre foștii săi elevi au devenit muzicieni sau profesori.

„Pentru a contribui la combaterea bullying-ului, ea a inițiat un program Calm Art, în cadrul căruia copiii cu probleme de disciplină se alătură corului pentru a încerca să treacă peste momentele dificile și să se vindece, iar 80% dintre aceștia decid să rămână în grup“, scrie site-ul competiției.

În cadrul unui interviu, Ana Maria Rusu a declarat că este acel gen de profesor care care cere ajutorul atunci când are nevoie, își cere scuze și mulțumește fără să aibă vreo reținere.

„E datoria noastră, a profesorilor, să le creăm copiilor o stare de bine. E necesar ca unui copil să îi oferi, pentru ca apoi să îți întoarcă și el același lucru.

Sunt profesorul care cere ajutorul, care își cere scuze și care mulțumește”, a declarat Ana Maria Rusu, potrivit edupedu.ro.

Până în prezent doar două profesoare din România au mai fost nominalizate în Top 50 Global Teacher Prize 2023, competiție care își propune, în fiecare an, să descopere cel mai valoros dascăl din lume.

Topul 50 de anul acesta va fi urmat de selecţia pentru Top 10, din care va fi ales laureatul premiului Global Teacher Prize 2023, care va fi premiat cu 1 milion de dolari.

Citește și Unul dintre cei mai mari antreprenori din lume are origini românești! Care este povestea „visului american” împlinit cu succes

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult