- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri Fidelis între 8 și 17 aprilie. Dobânzile speciale oferite donatorilor de sânge

04 Apr, 20:34 • Adrian Popovici
Ministerul Finanțelor lansează a doua serie de titluri de stat Fidelis pentru populație, începând cu data de 8 aprilie și până pe 17 aprilie.
Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri Fidelis între 8 și 17 aprilie. Dobânzile speciale oferite donatorilor de sânge

Ministerul Finanțelor

a anunțat lansarea unei noi ediții a programului de titluri de stat Fidelis , care va avea loc în perioada 8-17 aprilie. O noutate majoră în această ediție este introducerea unei tranșe speciale dedicată donatorilor de sânge, oferindu-le acestora cea mai atractivă dobândă din cadrul programului.

Această tranșă specială va fi aplicabilă pentru titlurile de stat Fidelis emise în lei, cu scadență la un an și va oferi o dobândă de 7%, cea mai înaltă din cadrul acestei ediții a programului. În plus, pentru a face această oportunitate și mai accesibilă, pragul minim de subscriere a fost redus semnificativ, de la 5.000 de lei la doar 500 de lei. Condițiile avantajoase sunt disponibile pentru persoanele care pot furniza dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2023.

Pe lângă tranșa specială pentru donatori, ediția Fidelis va include și emisiuni standard, cuprinzând titluri de stat în lei și euro, cu diverse scadențe și dobânzi competitive. Titlurile de stat în lei vor oferi dobânzi anuale de 6% și 6,85% pentru scadențe de 1 an și, respectiv, 3 ani. În același timp, titlurile de stat în euro vor avea dobânzi anuale de 4% și 5% pentru scadențe de 1 an și, respectiv, 5 ani.

Titluri de stat Fidelis
Titluri de stat Fidelis

Te-ar putea interesa și: O nouă ediție a programului de titluri de stat Fidelis. Românii care le pot achiziţiona cu o dobândă de 7%

Cum pot românii să cumpere titluri Fidelis?

Procesul de subscriere în titlurile de stat Fidelis este simplificat prin parteneriatul cu mai multe bănci, ceea ce duce  la eliminarea comisioanelor suplimentare . De asemenea, veniturile generate din aceste investiții, fie din dobânzi, fie din câștiguri de capital, sunt neimpozabile, oferind astfel un avantaj fiscal investitorilor.

O altă noutate a programului Fidelis este reprezentantă de beneficiile pe care le primesc donatorii de sânge. Pentru a încuraja donarea de sânge, statul oferă  condiții preferențiale pentru investițiile în titlurile de stat. În plus față de aceasta, donatorii beneficiază de alte avantaje, cum ar fi reducerea costurilor de transport, zile libere plătite de la muncă sau de la școală/facultate, bonuri de masă, analize gratuite și chiar reduceri de impozit pentru cei care donează regulat.

Citește și: Început de an sumbru pentru titlurile de stat Fidelis. Puterea de cumpărare a scăzut, deși dobânzile sunt mai mari în 2024