- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Efectul Schengen. Un hotel din Alba nu mai cazează turişti din Austria şi nu mai acceptă plăţi cu carduri ale băncilor austriece

12 Dec, 15:40 • Andrei Alina
HoReCa se răzbună după neacceptarea României în Schengen. Un hotel a anunţat că nu mai primeşte turişti cu paşaport austriac şi nici plata cu carduri de la bănci din Austria.
Efectul Schengen. Un hotel din Alba nu mai cazează turişti din Austria şi nu mai acceptă plăţi cu carduri ale băncilor austriece

După ce un restaurant din Mangalia a anunţat că nu mai accepta plata cu carduri de la o bancă austriacă în urma votului negativ dat de Austria pe intrarea României în Schengen, un hotel din Alba îi urmează exemplul.

Reprezentanţii Hotelului ELISABETA Alba Iulia au anunţat că, în urma votului negativ dat de Austria pe aderarea României la spaţiul Schengen, nu vor mai caza turişti din Austria şi nici nu vor mai accepta plata cu carduri emise de bănci austriece.

Cu parere de rau pentru cetatenii austrieci care nu impartasesc mitocania cancelarului austriac Karl Nehammer, conducerea Hotelului ELISABETA Alba Iulia informeaza turistii austrieci si cele peste 200 de agentii de turism din tara si din strainatate cu care are incheiate contracte de colaborare:

– incepand cu data de 01.01.2023, nu va mai onora nicio cerere de rezervare pentru turistii austrieci

– nu va mai accepta plata cu carduri emise de catre institutiile bancare austriece!„, a transmis conducerea hotelului din Alba-Iulia.

Citeşte şi: Motivul pervers pentru care Austria a blocat aderarea României la Schengen. Un politolog de la Viena a dat verdictul

 

Un restaurant din Mahgalia nu mai vinde produs fabricate în Austria

Anunţul hotelului din Alba Iulia vine după ce un restaurant din Mangalia a anunţat că nu mai accepta plata cu carduri de la o bancă austriacă după votul negativ dat pe intrarea României în Schengen.

Citeşte şi: România îi răspunde dur Austriei, după votul negativ pentru aderarea la Schengen. Lucian Bode: „Domnule ministru, aţi făcut un joc politic nedemn de o ţară”

De asemenea, reprezentanții restaurentului au anunţat că retrag de la vânzare băutură energizantă Red Bull, fabricată de austrieci, și cafeaua Julius meinl.

„Dragi clienti ai restaurantului La Pirati, din data de 09.12.2022. In urma votului Austriei împotriva Țarii noastre de a intra in spatiul Schengen, posesorii de Carduri la banca raiffeisen nu vor mai putea plati in locația noastră, nu vom mai comercializa spre vânzare: Red Bull, Cafea Julius meinl. Cafeaua la noi va fi gratis in baza bonului care face dovada alimentarii de la Benzinaria Rompetrol”, se arată mesajul postat pe rețeaua socială de către reprezentanţii restaurantului pe Facebook.