- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Electric Up – programul care aduce 480 milioane lei românilor. Sebastian Burduja: „S-au depus eforturi susținute din partea echipei Ministerului Energiei”

30 Nov, 13:14 • Bumbeneci Diana
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre programul Electric Up. Peste 1.500 de beneficiari au primit finanțare.
Electric Up - programul care aduce 480 milioane lei românilor. Sebastian Burduja: „S-au depus eforturi susținute din partea echipei Ministerului Energiei”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că peste 1.500 de beneficiari au primit finanțare prin programul Electric Up. Urmează să se demareze și varianta 2 a acestui program.

Electric Up – programul care aduce 480 milioane lei românilor

Potrivit lui Sebastian Burduja, beneficiarii au putut obține suport financiar pentru dezvoltarea şi implementarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid, dar şi finanțare pentru panouri fotovoltaice destinate producerii de energie pentru consum şi pentru livrare în sistemul energetic național.

Cele peste 1.500 de proiecte au o valoare totală de aproape 480 milioane lei.

Vezi și: Vârsta de pensionare 2024. Ministrul Muncii, anunț important pentru români

„Peste 1500 de beneficiari au primit finanțare prin programul Electric Up. Pregătim Electric Up 2!
De acum știți refrenul meu preferat: investiții, investiții, investiții. În ultimele luni de zile am accelerat la maxim procesul de implementare a proiectelor și de finanțare a contractelor depuse în cadrul Electric Up. S-au depus eforturi susținute din partea echipei Ministerului Energiei pentru a putea definitiva dosarele de decont. Am lucrat împreună inclusiv în weekenduri pe acest program. Acum se văd rezultatele. Mulțumesc tuturor celor care și-au făcut datoria pentru a închide acest program în termenul asumat la preluarea mandatului.

Din totalul de 1839 contracte de finanțare, au fost implementate peste 1500 proiecte cu o valoare totală de aproape 480 milioane lei.

Prin programul „Electric UP” beneficiarii au putut obține suport financiar pentru dezvoltarea şi implementarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid, dar şi finanțare pentru panouri fotovoltaice destinate producerii de energie pentru consum şi pentru livrare în sistemul energetic național.

Deja pregătim programul Electric Up 2, pe care îl vom demara la începutul anului viitor. Vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul nevoilor operatorilor economici”, a precizat Sebastian Burduja.

Vezi și: VIDEO. Sorin Grindeanu promite că Strabag va deschide până la finalul anului drumul expres de legătură între Oradea și Autostrada Transilvania

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult